Societat 01/03/2022

El Govern disposa de 70 places per a refugiats ucraïnesos i cerca més llocs

La consellera Fina Santiago ha participat en la reunió de l'Estat per coordinar l'estratègia d'acollida

ARA Balears
1 min
Un pare fa un petó a la seva filla després que ella, la seva mare i la seva àvia fugissin de la invasió russa a Ucraïna i travessin la frontera a Medyka, Polònia, el 27 de febrer de 2022.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha recordat aquest dimarts que el Govern disposa de 70 places per acollir refugiats de la guerra a Ucranïa. Igualment, també ha assegurat que s'estan cercant altres espais, com albegs i convents inhabitats. "El que sigui necessari", ha dit Santiago.

Segons ha informat la consellera, el govern de l'Estat ha demanat un "esforç superior" a les autonomies per augmentar la capacitat actual d'acollida i reforçar el sistema. Així ho han establert en una reunió telemàtica convocada pel secreari d'Estat d'Immigració per coordinar l'estratègia d'acollida dels refugiats del conflicte.

En aquest sentit, la consellera ha explicat que la primera passa és descongestionar les fronteres per després assumir de manera progressiva el flux de població, que podria arribar als 4 milions de persones. Igualment, des del Govern han explicat que la gestió dels refugiats està centralitzada i cal esperar per veure quins criteris utilitzarà l'Estat per distribuir les persones que arribin.

stats