Política 28/02/2022

Les Balears ofereixen la seva "íntegra disposició" als ciutadans ucraïnesos establerts a les Illes

El Govern ha firmat una declaració institucional en què també dona la possibilitat d'acollir refugiats

2 min
Mig miler de persones es concentren a Palma per demanar als governs que intervenguin en el conflicte russoucraïnès.

PalmaEl Govern ha manifestat que ofereix la seva "íntegra disposició" a tots els ciutadans ucraïnesos que es troben actualment a les Balears, així com a tots els illencs que es trobin a Ucraïna i que necessitin suport. Així ho ha assegurat en una declaració institucional publicada aquest dilluns, en què condemna les "inacceptables" accions militars que a hores d'ara està duent a terme Rússia.

En aquesta declaració institucional ha sol·licitat a la Unió Europea que doni una resposta "coordinada", que aposti pel dret internacional i per la via diplomàtica, en el Marc de les Nacions Unides, per posar fi al conflicte de manera immediata. A més a més, ha remarcat que ofereix la possibilitat d'acollida de refugiats d'Ucraïna.

"És el moment que la Unió Europea construeixi una posició coordinada i comuna per promoure una política exterior que permeti defensar els interessos de tot Europa, com també la pau i els drets humans", ha subratllat el Govern.

Per altra banda, l'Executiu ha organitzat aquest dilluns una reunió amb consells insulars, la Federació d'Entitats Locals i l'Ajuntament de Palma per a coordinar accions de suport a ciutadans ucraïnesos. Segons han informat en xarxes socials, l'objectiu és coordinar accions de suport a ciutadans d'Ucraïna i d'ajuda humanitària, així com per a mantenir el contacte entre institucions de les Illes i el Ministeri d'Afers exterior i la Unió Europea.

El PP i Ciutadans donen suport a l'acollida

En les rodes de premsa d'aquest dilluns, tant el PP com Ciutadans han anunciat públicament el seu suport al Govern balear en l'acollida de refugiats ucraïnesos. "Pensam que és el moment d'estar units", ha remarcat la portaveu adjunta del PP, Núria Riera. "Suport a total al govern estatal i al de les Balears per col·laborar en la resposta que s'hagi de donar", ha manifestat per la seva banda la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp.

A més, Ciutadans ha recalcat el missatge "d'unitat" perquè en el ple del Parlament del pròxim dimecres es pugui llegir una declaració institucional, presentada pel mateix partit, en què es condemni la invasió de Rússia. "Encara no tenim el consens de tots", ha apuntat Guasp. La portaveu del PSIB, Pilar Costa, també s'ha referit a la importància de la declaració institucional, a la qual s'han de sumar tots els partits: "Condemnam els atacs de Vladimir Putin sobre la sobirania d'Ucraïna, esperam que hi pugui haver la declaració institucional", ha explicat.

stats