Societat 17/08/2020

El Govern també prohibeix activitats d'oci diürn i endarrereix l'inici de les competicions esportives

Salut recomanarà que els viatgers procedents de països amb una alta incidència de covid-19 facin una quarantena

Maria Llull
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, aquest dilluns en el Consolat de Mar

PalmaEl Govern ha anat més enllà de les mesures que va anunciar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, divendres passat i, a més de tancar els locals d'oci nocturn, també prohibirà a partir d'aquest dimarts, i durant 15 dies, determinades activitats d'oci diürn, com party boats o festes a piscines. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de la reunió d'aquest dilluns amb els consells insulars, la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma. A més d'aquesta mesura, l'Executiu ha decidit endarrerir l'inici de les competicions oficials d'esports d'equip i contacte fins a l'octubre. Aquesta activitat esportiva estarà prohibida 15 dies, malgrat que els entrenaments es podran dur a terme sempre que els exercicis no impliquin cap contacte físic.

A més, l'Executiu ha prohibit la venda de begudes alcohòliques als vaixells que facin excursions o que facin trajectes entre illes. D'altra banda, es redueix l'aforament als llocs del culte del 75% al 50%.

Armengol ha presentat les noves mesures acompanyada per la consellera de salut, Patricia Gómez, i ambdues han reconegut que, a hores d'ara, la incidència del coronavirus a Mallorca és alta i que la situació hospitalària es pot complicar les pròximes setmanes. "Hi ha una situació de major increment de contagis, encara que cal subratllar que cada illa té unes xifres diferents", ha dit, a més de destacar que les decisions que va anunciar Illa divendres es varen prendre per unanimitat de totes les comunitats autònomes en el consell interterritorial.

D'altra banda, El Govern té d'ençà de divendres la informació dels viatgers que provenen de països amb una incidència de coronavirus més elevada, segons ha apuntat Gómez. La consellera de Salut ha explicat que es recomanarà una quarantena per a les persones que vinguin d'aquests llocs, a més d'una prova diagnòstica per saber el seu estat immunitari i si són positius.

Les noves mesures que s'aplicaran a partir de dimarts

Les onze mesures que varen acordar les comunitats autònomes amb el ministeri de Sanitat es començaran a aplicar aquest dimarts. A més del tancament dels locals d'oci nocturn, el qual ja estava decretat a les Balears, hi haurà un límit de 10 persones en els locals d'hostaleria i restauració, els quals hauran de tancar a la 1.00 de la matinada –no podran acceptar nous clients a partir de mitjanit–.

Pel que fa a les residències, serà obligatori fer PCR als nous ingressosn i als treballadors que tornin de vacances. Les visites es limitaran a una persona per resident, amb un màxim d'una hora al dia.

Quant als events o activitats multitudinaris, les autoritats sanitàries avaluaran un per un si es poden dur a terme. A més, i aquesta és una mesura que ja s'aplicava a les Balears, les botellades estaran prohibides. D'altra banda, es faran proves PCR massives entre les poblacions de risc. També es prohibeix fumar en el carrer quan no es pugui respectar una distància de seguretat de dos metres.

stats