Societat 21/07/2021

El Govern manté "absoluta tranquil·litat" davant la citació de Maria Antònia Font a declarar

La consellera de Salut ha assegurat que no "ha valorat ni plantejat" la dimissió de la directora general

2 min
Els estudiants confinats a l'hotel Palma Bellver.

PalmaLa consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assegurat aquest dimecres que el Govern manté "absoluta tranquil·litat" davant la citació de la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, a declarar davant el jutjat pel confinament dels joves relacionats amb el macrobrot de coronavirus dels viatges d'estudis. "Les actuacions varen ser les adequades, les que la legislació dona a les administracions públiques per poder prendre aquestes mesures", ha manifestat Garrido.

"El macrobrot al qual s'enfrontava el Govern en aquell moment va acabar amb més de 4.000 persones contagiades a diverses comunitats autònomes", ha recordat la titular de Presidència. En qualsevol cas, "alguns dels joves afectats varen presentar procediments d'habeas corpus i tots varen ser desestimats", ha indicat.

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha defensat aquest dimecres la directora general de Salut Pública, Maria Antònia Font, després que el Jutjat d'Instrucció de Palma la imputàs pel confinament dels estudiants del macrobrot pels viatges d'estudis. En declaracions a la premsa, la consellera de Salut ha assegurat que ja han entregat informació requerida pel jutge i que està "segura que la justícia, una vegada presentats els documents, veurà que la nostra actuació sempre ha estat per defensar la ciutadania".

En aquesta línia, ha remarcat que, amb les decisions que es varen prendre, "es va intentar donar resposta a una situació molt preocupant, no només a les Balears sinó a tot Espanya". Quan li han preguntat si es plantejava la destitució de Font per aquest cas, ha assegurat que "no s'ha valorat" perquè "no hi ha cap acusació d'actuació en benefici propi, sinó que, per contra, actuà en benefici de tota la població".

Gómez ha agraït "el suport que estam rebent de tot Espanya", tant del Ministeri de Sanitat com d'altres comunitats autònomes i direccions generals. Un dels polítics que han donat suport públic a Font ha estat la portaveu del govern de Castella - la Manxa, Blanca Fernández. Ha desitjat "el millor" a la directora general i ha assegurat que és "incomprensible" que hagi estat imputada per "protegir vides".

El jutjat investiga Font per un presumpte delicte de prevaricació i detenció il·legal després de la denúncia que s'interposà a principi de mes contra el Govern per la quarantena obligatòria que imposà als 270 joves. Maria Antònia Font declararà als jutjats de Palma el pròxim 7 de setembre i, a més de justificar la decisió, haurà d'explicar si, realment, com asseguraven alguns pares, alguns dels estudiants (menors d'edat) foren traslladats a l'hotel Bellver i confinats a les instal·lacions sense autorització dels seus responsables legals.

stats