GOB
Societat 20/04/2024

El GOB se solidaritza amb les protestes de les Canàries per limitar el turisme: "És ben hora d'aturar"

La data coincideix amb la manifestació que es durà a terme aquest dissabte a totes les Illes Canàries

2 min
Pancarta desplegada davant la Seu

PalmaMembres del GOB i altres activistes ecologistes han desplegat aquest dissabte una pancarta davant la Seu per solidaritzar-se amb les protestes per limitar el turisme a les Canàries i, alhora, reclamar al Govern balear que hi posi límits a les Illes. La data coincideix amb la manifestació que es durà a terme aquest dissabte a totes les Illes Canàries i a altres ciutats, com Londres, Berlín, Barcelona, Madrid, Màlaga i Granada, des d'on donaran suport a la convocatòria.

Cal recordar que es tracta d'una mobilització precedida per una vaga de fam col·lectiva i indefinida que varen iniciar activistes ecologistes el passat 11 d’abril. Amb tot, fonts del GOB han traslladat el suport davant la situació que afecta l’Arxipèlag i han lamentat que "estan sacrificant la seva salut per exigir una resposta política que prioritzi el benestar de la població i posi fi a un model de turisme depredador, que presenta característiques semblants a les Canàries i a les Illes Balears".

Protesta en solidaritat amb la mobilització a les Canàries

En aquest sentit, l'entitat ecologista ha assenyalat que el model turístic actual "ignora" la realitat insular i els límits del territori balear. De fet, el GOB ha enumerat algunes de les problemàtiques que suposa aquest model econòmic, com ara el malbaratament dels recursos escassos com l'aigua i l'energia elèctrica; l'obligatorietat de disposar d’infraestructures desproporcionades amb relació a la població; l'empobriment de la ciutadania i de la mateixa Comunitat Autònoma; la distorsió i encariment del mercat de l'habitatge, la devastació del territori i la degradació dels ecosistemes i del paisatge, entre d'altres.

'És ben hora d'aturar'

"És per això, sentint-nos illes germanes en la realitat que ambdós arxipèlags patim, que els col·lectius que vam promoure la contracimera social 'Menys Turisme, Més Vida' i la manifestació del 30-O volem manifestar la nostra solidaritat amb el poble canari i donar-li suport mitjançant aquesta convocatòria", han afegit.

stats