Societat 22/07/2022

El GOB demana diferenciar entre consumidors en la crisi de l'aigua de Menorca

Confia que aquest estiu serveixi per prendre decisions polítiques per evitar el mal ús que se'n fa

Iván Martín
1 min
Un regadiu a Menorca.

MAÓEl responsable de l'Ordenació Territorial del GOB Menorca, Miquel Camps, ha demanat aquest divendres diferenciar entre consumidors per abordar la crisi en el subministrament d'aigua que han fet pública els ajuntaments del Castell, Sant Lluís i Maó.

Camps considera que aquest estiu és el més difícil per gestionar el tema de l'aigua: "Sabem des de fa anys que l'aigua a Menorca no evoluciona favorablement, però aquest estiu conflueixen dos aspectes: ha vingut més gent que en temporades anteriors -de fet, el maig semblava juliol en termes d'ocupació- i no hem aconseguit aturar el malbaratament d'aigua que es produeix en diferents àmbits".

De tota manera, el dirigent ecologista ha assenyalat que, malgrat que tota la població hi ha de col·laborar, la responsabilitat no és la mateixa: "No és el mateix una persona que rega quatre plantes a casa seva que qui té un gran jardí tropical amb gespa tot l'estiu, com succeeix en els grans xalets de costa, que són un dels grans consumidors en l'àmbit urbà". I ha afegit: "No és igual el pagès que rega horta i que dona a beure els seus animals que les explotacions amb desenes de vaques que necessiten sembrar a l'estiu i reguen moltes hectàrees de farratges amb aspersors a ple sol".

El GOB considera que l'efecte d'aquestes pràctiques sobre els aqüífers no és el mateix i confia que aquest estiu serveixi per prendre decisions polítiques "decidides" per evitar el mal ús de l'aigua.

stats