Societat 11/05/2022

Les galeres no podran circular per Palma quan hi hagi temperatures altes

Els conductors també hauran de suspendre el servei quan no es compleixin les condicions de seguretat

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'unes galeres a Palma.

PalmaLes galeres no podran circular per Palma quan l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) declari alerta groga, taronja o vermella per altes temperatures, segons ha anunciat aquest dimecres l'Ajuntament de Palma, després d'elevar al ple municipal l'ordenança que regula aquesta activitat.

Aquesta iniciativa també estipula que "els conductors de galeres hauran de suspendre el servei quan apreciïn que el vehicle o la cavalleria no compleixen les condicions de seguretat, higiene, comoditat o estat físic", ha advertit el regidor de Mobilitat Sostenible de Cort, Francesc Dalmau.

Anirà al ple de maig

"Aquesta modificació puntual de l'ordenança anirà al ple del mes de maig i permet regular dins l'ordenança les onades de calor perquè se suspengui el servei de galeres quan hi ha temperatures altes", ha explicat el regidor.

Així mateix, Dalmau ha assegurat que l'Ajuntament de Palma "està fent feina" per trobar una alternativa a aquest "atractiu turístic que funciona amb animals" i ha recordat que la seva prohibició s'ha de fer mitjançant una modificació de l'ordenança, i no decret.

stats