Societat 24/03/2022

Gairebé 59.000 alumnes illencs participen en els programes de Policia Tutor i Educació Viària

El Govern s'ha compromès aquest dijous a continuar amb els dos projectes, implantats a la majoria de centres

ARA Balears
1 min
Imatge de la signatura del protocol.

PalmaEls programes escolars de Policia Tutor i Educació Viària estan cada vegada més consolidats a les Illes Balears. El curs passat, 175 centres educatius i gairebé 59.000 alumnes varen participar en aquests programes, que coordina l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears i estan implantats a la gran majoria de les escoles i instituts.

Pel que fa a les actuacions, se'n varen fer el curs 2020-2021 un total de 5.125. Són accions dirigides, entre d'altres, a fer front a l'absentisme i l'assetjament escolar, a treballar amb menors fora de l'àmbit escolar i en l'àmbit de les noves tecnologies, les quals han incrementat l'ús a causa de la pandèmia.

El Govern s'ha compromès a continuar amb els programes mitjançant la renovació d'un protocol de col·laboració signat entre la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, i el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, aquest dijous.

"El programa de Policia Tutor va néixer a les Illes Balears i s'ha anat estenent a la resta de l'Estat", ha destacat Garrido. Per la seva banda, March ha defensat que "els i les policies tutors són imprescindibles i eficaços perquè l'escola tingui un contacte i una coordinació amb la comunitat, i és un personal de referència estès a totes les Illes".

Cal recordar que l'objectiu dels policies tutors és reforçar la prevenció, la sensibilització i la detecció precoç de conductes de risc entre l'alumnat, relacionades amb possibles casos d'absentisme escolar, assetjament i situacions de risc social.

stats