Societat 22/09/2022

Gairebé 17.000 alumnes comencen el curs d'FP a les Illes

La xifra de matriculats es manté constant i enguany s'incorporen 118 docents més

ARA Balears
2 min
Una classe de nusos a l'Escola Nauticopesquera de Palma.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha presentat aquest dijous les principals novetats del curs d'FP a les Balears. Actualment, hi ha 16.800 alumnes matriculats, però s'ha de tenir en compte que encara no ha acabat el període d'inscripció. La xifra de matriculats es manté constant malgrat la situació de plena ocupació de les Illes. Amb tot, enguany s'incorporen 118 docents més.

Aquest nou curs s'incrementa l'oferta, ja que s'implanten 25 cicles més que el curs anterior, dos nous cursos d'especialització i s'ha diversificat i completat l'oferta amb 11 mòduls a distància, que permeten oferir aproximadament unes 800 places més de nova creació. Educació ha detallat que la Formació Professional ha experimentat un "important augment" de demanda al llarg dels darrers anys (un 65% en els darrers quatre cursos).

Els últims quatre anys s'han creat 4.600 places. Aquest increment d'oferta, recalca la Conselleria, ha estat clau per elevar en cinc punts, en comparació amb el curs 2018-2019, el percentatge d'alumnat que obté plaça en les opcions que ha marcat en primer o segon lloc. Actualment és del 75%.

En total, el nou curs disposarà d'una oferta de 490 grups de primer curs: 94 de grau bàsic, 234 de grau mitjà, 153 de grau superior i nou cursos d'especialització en totes les modalitats i règims. En concret, s'incorporen 25 cicles nous i dos nous cursos d'especialització. Dels 25 cicles nous, 12 són de grau superior (CFGS), vuit són de grau mitjà (CFGM) i cinc són de grau bàsic (CFGB). D'aquests 25, n'hi ha cinc que són en règim intensiu (nova denominació de l'FP dual).

En el cas del cicle formatiu de grau bàsic, s'ha implantat el cicle d'Agrojardineria i Composicions Florals; el d'Accés i Conservació d'Instal·lacions Esportives; el d'Electricitat i Electrònica i el d'Activitats Domèstiques i Neteja d'Edificis.

Pel que fa als cicles formatius de grau mitjà, s'estrenen els següents: el d'Obres d'Interior, Decoració i Rehabilitació; el de Cuina i Gastronomia (FP intensiva); el de Serveis en Restauració i el de Farmàcia i Parafarmàcia.

Quant als de grau superior, s'implanten els cicles d'Assistència a la Direcció; el d'Administració i Finances (FP intensiva); el de Gestió de Vendes i Espais Comercials; el de Comerç Internacional; el de Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma; el de Laboratori Clínic i Biomèdic; el de Pròtesis Dentals; el d'Integració Social i el d'Estilisme i Direcció de Perruqueria.

stats