Producte local
Societat 01/02/2024

El futur del producte local de les Balears passa per les mans dels infants

Més de 1.800 alumnes de 44 centres escolars han conegut la feina dels pagesos, ramaders i pescadors

i
Rosa Campomar
2 min
Una de les visites escolars a la llotja de peix de Palma

PalmaEs tracta de formar les noves generacions en el coneixement del producte local de les Balears, explicant als infants l'origen dels aliments que es posen a la boca. "La idea és que a través dels infants aquesta informacio arribi als que fan la compra, que són els pares i mares", explica el director general de Qualitat Alimentària i Producte Local del Govern, Joan Llabrés. Aquest és el bessó del programa 'Conèixer els productors' que impulsa la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural i que en el 2023 va arribar a més de 1.800 alumnes de 44 centres escolars.

Aquesta iniciativa, adreçada a infants de 8 a 12 anys, permet conèixer les varietats locals i es complementa amb visites a finques o a empreses com Opmallorcamar, que gestiona la llotja del peix de Palma, i on avui s'han presentat aquestes dades. La gerent de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP), Georgina Brunet, ha explicat que el programa va néixer per "apropar la realitat del camp i de la mar als infants, explicant-los com poden reconèixer el producte local i també la importància que té consumir aliments produïts de manera sostenible en funció de l'estació de l'any, la proximitat i la qualitat".

Aposta per la qualitat

Per la seva banda, Pedro Mercant, president d'Opmallorcamar, ha afirmat que se sent molt orgullós de les visites escolars: "Arribam als al·lots, toquen el peix i aquesta informació, amb el nou material didàctic que s'ha preparat, arribarà també a les famílies".

Mercant ha reconegut que el consum de peix local és deficitari i que la clau és apostar per la qualitat: "Hem de pensar que podem arribar com a molt a atendre el 15% o 20% de la demanda de les Illes Balears i hem d'optar per la qualitat i no per la quantitat".

stats