Societat 12/05/2021

Francina Armengol: "Els turistes alemanys continuen sent el nostre número u"

La presidenta ha explicat que les vacances a Mallorca "són absolutament segures" i ha recordat que els turistes tindran una assegurança gratuïta en cas que hagin d'anar a un hotel pont

ARA Balears
1 min
La presidenta Francina Armengol després d'una de les reunions d'Alemanya.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat en una entrevista a Bild que els turistes alemanys "continuen sent el nostre número u", ja que Alemanya és el mercat d'origen més important per les Balears. "Ens va alegrar molt comprovar que un de cada quatre alemanys que varen viatjar a Espanya l'any passat arribàs a les Illes, i esperam que aquest estiu n'hi hagi més perquè les proves i les vacunes ho fan molt més segur", ha dit.

En aquest sentit, la presidenta ha explicat que les vacances a Mallorca "són absolutament segures" i ha recordat que tots els turistes tindran una assegurança gratuïta en cas que hagin d'anar a un hotel pont o hagin de rebre tractament mèdic a causa del covid-19.

Respecte del certificat de vacunació, Armengol suposa que donarà llibertat de viatge per les persones que estiguin vacunades, però que "encara no es pot donar una data" de quan es posarà en marxa. Tot i això, ha recordat que els turistes que no estiguin vacunats "són igualment benvinguts si es fan una prova PCR" abans d'entrar a l'illa.

Armengol també ha fet referència a l'oci nocturn i ha dit que continua tancat pel risc que hi ha de contagiar-se en aquests llocs. "Es tracta de protegir els nostres ciutadans i també als turistes, volem una temporada segura", i per això ha remarcat que per aquesta temporada s'enfoquen "en el turisme d'oci, el turisme esportiu i el turisme familiar".

Cal recordar que aquest dimarts, la patronal dels turoperadors i agències de viatges DRV i TUI varen traslladar a Armengol que les Balears podran ser "una destinació prioritària"  gràcies a la "seguretat sanitària" que hi ha a les Illes.

stats