Economia 11/05/2021

TUI i DRV traslladen al Govern que les Balears podran ser una "destinació prioritària"

S'espera un turisme més familiar i interessat amb la cultura i el paisatge de les Illes

2 min
Turistes arribant a l'aeroport de Palma.

PalmaLa patronal dels turoperadors i agències de viatges DRV i TUI han traslladat al Govern que les Balears podran ser una "destinació prioritària" gràcies a la "seguretat sanitària" que hi ha a les Illes. Així ho ha dit la presidenta de l'Executiu balear, Francina Armengol, que ha explicat que de la patronal, el turoperador i l'ambaixador alemany han elogiat les mesures de seguretat que s'han pres a les Balears "per poder estar en aquests moments en una incidència acumulada a set dies per sota de 25".

Armengol ha remarcat que durant la temporada turística es mantindran els controls i que l'objectiu és estimular el turisme familiar, gastronòmic i esportiu i captar turisme de qualitat. En aquest sentit, ha explicat que amb la patronal han acordat dur a terme estratègies conjuntes per mantenir la seguretat tant dels ciutadans de les Illes com dels turistes que vinguin. Tots els agents turístics alemanys han destacat que per a la temporada turística d'aquest estiu s'espera que el turisme de sol i platja i de gatera perdi força i la majoria d'alemanys que vinguin siguin famílies i persones interessades amb la cultura, el paisatge o les opcions esportives que ofereix l'Arxipèlag.

Un dels elements claus de les reunions que Francina Armengol ha mantingut amb els agents turístics ha estat la duració de la temporada turística. En aquest sentit, totes les parts han coincidit en el fet que no pot ser només una temporada que duri dels mesos de juliol i agost i han destacat la necessitat d'allargar-la, com a mínim, fins octubre o novembre. En aquest sentit, TUI, DRV i l'ambaixador alemany han destacat que és molt possible que molta de gent no vengui a les Illes fins setembre o octubre i novembre perquè esperen que avanci la campanya de vacunació i disminueixi la incidència del coronavirus. Així, la patronal i el Govern han acordat que treballaran de forma conjunta per allargar la temporada turística fins a la tardor perquè "és fonamental per garantir el treball dels residents de les Illes".

Cal recordar que aquest dilluns el Govern de les Illes Balears anuncià que pagarà una assegurança per cobrir el cost de la repatriació dels turistes que s'hagin contagiat de covid-19 a les Illes i no tinguin un altre mitjà per tornar al seu país, ni assegurança de viatges ni possibilitat de canviar el bitllet de retorn. Aquesta mesura té com a objectiu mantenir i potenciar la imatge de les Balears com a destinació segura amb l'objectiu de recuperar el mercat turístic alemany i poder reactivar el sector illenc.

stats