Societat 27/07/2022

Francina Armengol destaca el "valor incalculable" del Pati de sa Lluna

Les tasques per rehabilitar l’edifici varen començar el 2006 i varen durar deu anys

Iván Martín
1 min
Assistents a la inauguració del Pati de Sa Lluna.

ALAIORLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha destacat aquest dimecres el "valor incalculable" del Pati de sa Lluna en l'acte d'inauguració, que s'ha duit a terme després de l'obertura al públic del Centre Cultural Convent de Sant Diego d'Alaior. Es tracta d'una reivindicació històrica del poble i que arriba després d'un llarg procés de rehabilitació integral i museïtzació finançada amb fons de l’impost del turisme sostenible.

Armengol ha reivindicat la importància de "tenir un espai que creï i difongui la cultura i la passió per la història i el patrimoni de la nostra terra". D'altra banda, la presidenta ha celebrat la "col·laboració institucional que ha fet possible la rehabilitació de l’edifici i la creació del centre cultural".

Les tasques per rehabilitar integralment l’edifici varen començar el 2006 i varen durar deu anys, amb un cost de 9,3 milions d'euros, dels quals el Govern n'ha aportat un total de 5, i també amb fons FEDER i inversions estatutàries. El Centre Cultural Convent de Sant Diego, que inclou l’església de Sant Diego i el claustre, serà gestionat conjuntament pel Govern, el Consell de Menorca i l'Ajuntament d’Alaior.

L’entrada al claustre serà gratuïta per a tothom, mentre que l’entrada al convent de Sant Diego, és a dir, a l’interior de l’edifici, tindrà un cost de 5 uros. Per a residents d’Alaior, l’entrada al convent serà gratuïta fins al 15 d’agost. El convent va ser construït durant el segle XVII per monjos franciscans i va acollir diversos usos i funcions fins que, el 1993, va ser declarat Bé d’Interès Cultural pel Govern.

stats