Societat 04/06/2021

La Fiscalia demana un any i nou mesos de presó i 1,1 milions d'euros per Carlos Delgado

L'exconseller està acusat dels delictes de prevaricació i tràfic d'influències pel cas Calanova

ARA Balears
2 min
L’exconseller de Turisme Carlos Delgado haurà de respondre davant el jutge de les acusacions de tracte de favor.

PalmaLa Fiscalia demana un any i nou mesos de presó i una multa d'1,1 milions d'euros per l'exconseller de Turisme i Esports del Govern de José Ramón Bauzà, Carlos Delgado, pels delictes de prevaricació i tràfic d'influències en el conegut cas Calanova, segons ha informat Europa Press. Pel primer delicte demanen una inhabilitació per l'ocupació pública i pel segon la pena de presó.

El jutjat d'instrucció número 3 de Palma va intruir el cas, pel qual investiguen presumptes irregularitats en l'adjudicació del port esportiu de Calanova a l'empresa Port Olímpic. Els fets daten de setembre de 2013, quan Delgado era conseller del Partit Popular i president de Ports de les Illes Balears. En aquest cas també està personat el Govern balear com a acusació particular.

Cal recordar que aquest gener el jutjat d'instrucció número 2 de Palma va dictar una interlocutòria amb la qual enviava l'exconseller a judici. Així, el jutge va considerar que hi havia indicis que cometé delictes en l'adjudicació de la concessió del port, que guanyà una empresa de Carles Gelabert, amic de Delgado.

La primera denúncia sobre les suposades irregularitats del concurs es va produir pocs dies després de l'adjudicació, el mes d'octubre del 2013. La va interposar la societat Portals Night SL, d'Alfonso Robledo, una altra de les tres empreses que optaren a l'adjudicació, que denuncià el tracte de favor del llavors conseller Delgado a l'empresa que finalment fou l'adjudicatària, Olímpic Calanova.

Les altres empreses que s'hi postulaven, Alcudiamar i Curvas Sports, ja havien denunciat presumptes irregularitats. De fet, la darrera ha presentat un escrit com a acusació particular per adherir-se a la causa, que el jutge ha de valorar. D'altra banda, el Govern es personà com a acusació particular davant el perjudici econòmic que es pugui derivar per a l'erari públic.

stats