Política 26/01/2021

Envien a judici l'exconseller de Turisme Carlos Delgado pel cas Calanova

El jutge veu indicis que l'expolític cometé delictes en la concessió del port

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu del Port de Calanova / ARXIU

El jutjat d'Instrucció número 2 de Palma ha dictat una interlocutòria amb la qual envia a judici l'exconseller popular de Turisme Carlos Delgado pel cas Calanova, segons ha avançat Útima Hora i ha confirmat l'ARA Balears. Així, considera que hi ha indicis que cometé delictes en l'adjudicació de la concessió del port, que guanyà una empresa de Carles Gelabert, amic de Delgado.

La primera denúncia sobre les suposades irregularitats del concurs es va produir pocs dies després de l'adjudicació, el mes d'octubre del 2013. La va interposar la societat Portals Night SL, d'Alfonso Robledo, una altra de les tres empreses que optaren a l'adjudicació, que denuncià el tracte de favor del llavors conseller Delgado a l'empresa que finalment fou l'adjudicatària, Olímpic Calanova.

Les altres empreses que s'hi postulaven, Alcudiamar i Curvas Sports, ja havien denunciat presumptes irregularitats. De fet, la darrera ha presentat un escrit com a acusació particular per adherir-se a la causa, que el jutge ha de valorar. D'altra banda, el Govern es personà com a acusació particular davant el perjudici econòmic que es pugui derivar per a l'erari públic.

Ara, el jutge creu que podria haver comès almenys delictes de prevaricació i tràfic d'influències i permet amb aquesta darrera resolució que es presentin escrits d'acusació. Segons Última Hora, el jutge assenyala que de les diligències es deprèn "indiciàriament i racionalment" l'existència d'una relació d'amistat i vincles societaris i personals entre Carlos Delgado i Carles Gelabert.

stats