Societat 01/12/2021

La Fiscalia de les Balears, a favor de demanar el certificat covid a la restauració

El Ministeri Públic ha emès el seu informe aquest dimecres

ARA Balears
1 min
Una persona ensenyant el passaport covid amb el mòbil. Una persona ensenyant el certificat covid amb el mòbil.

PalmaLa Fiscalia de les Illes Balears ha presentat aquest dimecres el seu informe davant la petició del Govern de poder demanar el certificat covid als bars i restaurants de l'Arxipèlag, segons ha informat Europa Press. Així, el Ministeri Públic entén que, "en cas de vulnerar-se algun dret fonamental, l'autorització judicial ho convalidaria".

Aquest informe dona el vistiplau perquè el Govern adopti aquesta mesura amb la finalitat de controlar els contagis de coronavirus a l'Arxipèlag. En cas de rebre llum verda del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), es començaria a aplicar a partir d'aquest dissabte, 4 de desembre.

L'Executiu autonòmic va anunciar dilluns que pretenia demanar el certificat per accedir a establiments de la restauració amb aforament superior a 50 persones, com també a tot l'oci nocturn, independentment de la capacitat. D'aquesta manera, l'àmbit d'aplicació de la mesura s'estén més enllà de les residències, gimnasos i locals de joc, on ja està en vigor.

Cal recordar que el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, va assenyalar que l'Arxipèlag ha creat un nou sistema d'alertes, en consonància amb el nivell estatal. La intenció és regular l'ús del passaport sanitari a l'hora d'accedir a aquests espais.

stats