Societat 26/11/2021

Armengol, sobre el certificat Covid: "Estendrem la seguretat als espais on és més fàcil el contagi"

El Govern reunirà dilluns que ve a les 10 h la Mesa de Diàleg Social per plantejar noves mesures

ARA Balears
1 min
La presidenta Armengol, acompanyada de la directora de l'IBDona, Maria Duran, i de la directora del IBAVI, Cristina Ballester.

PalmaLa presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha avançat aquest divendres que la seva intenció és "anar en la línia d'estendre la seguretat als espais on més fàcil és el contagi per la mateixa aglomeració amb el certificat Covid". Així ho ha declarat en referència a la reunió de dilluns que ve amb la Mesa de Diàleg Social, convocada per l'Executiu.

"No és bo avançar coses que no estan tancades i decisions que no estan preses", ha afirmat Armengol. No obstant això, no ha descartat ampliar els espais on es demana el certificat Covid per accedir-hi, com ja fan a "residències i discoteques". "Entenem que és una mesura de protecció i incentivació" de la vacuna, ha apuntat la presidenta aquest matí en una roda de premsa.

"El certificat és la millor mesura per controlar els contagis en espais complicats i de risc", va dir la cap de l'Executiu dimecres en aquest sentit. Ara bé, Armengol també va remarcar que cal l'aval dels tribunals per tirar endavant aquesta mesura i va recordar que en el passat no ha estat possible. "Els tribunals no avalen aquestes mesures, però ara estam en una altra fase, en què han augmentat els contagis", va afegir.

Armengol també va advertir que l'aplicació del certificat Covid a l'hostaleria també haurà de tenir el suport del comitè d'experts que assessora el Govern per fer front a la pandèmia. L'Executiu està molt pendent de l'evolució de les xifres sanitàries després dels festius dels dies 6 i 8 de desembre, que varen marcar una pujada forta de contagis l'any passat.

stats