Societat 08/02/2023

Ferreries cedeix dos solars al Govern per construir habitatge protegit

Tots els municipis excepte Alaior i Ciutadella han cedit terrenys per habitatge protegit

Iván Martín
1 min
Ferreries fa oficial la cessió de dos terrenys al Govern per habitatge públic.

MAÓL'Ajuntament de Ferreries ha iniciat els tràmits per a la cessió de dos solars de titularitat municipal perquè l'Ibavi hi construeixi habitatges protegits. Els responsables de l'ens públic autonòmic han informat que la primera passa per fer efectiva la cessió és la signatura d'un protocol i posteriorment d'un conveni per posar a disposició els solars d'uns 180 i 328 metres quadrats de superfície respectivament.

El conseller d'Habitatge del Govern balear ha destacat que amb Ferreries ja són sis els municipis que han cedit sòl de titularitat municipal (Maó, es Castell, es Mercadal, es Migjorn i Sant Lluís). Per la seva banda, la batlessa de Ferreries, Joana Febrer, ha remarcat la importància per al poble: "Demostra que anem per bon camí, però falta continuar treballant amb l'Ibavi perquè tot continuï endavant". La previsió és construir entre 10 i 12 habitatges de dos dormitoris, un d'ells adaptat, i tots destinats a lloguer. El preu d'execució estimat seria d'1,5 milions d'euros.

Marí ha assistit primer al municipi de Sant Lluís per signar el conveni de cessió d'un terreny municipal que acollirà 11 habitatges protegits, amb un pressupost d'1,7 milions d'euros. Marí ha recordat que el Govern posarà el finançament "sigui amb fons estatals, europeus o propis", i ha destacat la implicació de les diferents administracions. El projecte d'execució està redactat des de l'any 2011, però quedà paralitzat per la falta de finançament públic. En 2021, l'Ibavi va tornar a activar l'expedient.

stats