Societat 23/05/2022

Feijóo inclou l'eivissenc José Vicente Marí en el seu equip econòmic

Marga Prohens continuarà dirigint el grup parlamentari popular al Congrés dels Diputats

ARA Balears
2 min
Jose Vicente Mari en una imatge d'arxiu.

PalmaEl líder del Partit Popular, Alberto Nuñez Fijóo, ha escollit diversos consellers autonòmics i un exdirector general d'Ocupació de Mariano Rajoy per al seu equip econòmic, que estarà dirigit pel conseller d'Hisenda de la Junta d'Andalusia, Juan Bravo. El president del PP d'Eivissa, José Vicente Marí, també formarà part d'aquest equip com a secretari executiu d'Economia Circular, Indústria, Comerç i Turisme, segons ha informat Europa Press. D'aquesta manera, formarà part de l'equip de la Vicesecretaria d'Economia.

Marí és llicenciat en Dret i auditor de comptes i va ser director general de Tresoreria i Política Financera del Govern balear del 2011 al 2013. També va ocupar el càrrec de conseller d'Hisenda i Pressupostos del Govern del 2013 al 2015. Com a conseller, el PP ha destacat que va liderar les negociacions inicials pel Règim Especial de les Balears, que varen desembocar en un acord el 2015. Com a senador, els populars han destacat que va iniciar la tramitació del règim fiscal el 2021.

Pel que fa a les Balears, a més del nomenament de Marí, la presidenta del partit, Margalida Prohens, continuarà al capdavant de la direcció del grup parlamentari popular al Congrés dels Diputats, mentre que l'eurodiputada illenca Rosa Estaràs serà a partir d'ara secretària de la delegació del PP al Parlament Europeu.

Nou organigrama de partit

El Comitè Executiu Nacional, que presideix avui Feijóo des de la seu nacional del partit, donarà llum verda a l'organigrama complet del partit en aquesta nova etapa, incloent els secretaris executius i d'àrea. Cal recordar que Feijóo ja va anunciar al congrés extraordinari de Sevilla, els dies 1 i 2 d'abril, que Bravo seria el responsable econòmic del partit, en substitució de l'exministra Elvira Rodríguez.

Aquest dilluns ha anunciat alguns noms que l'acompanyaran en aquesta àrea. Juntament amb el vicesecretari i conseller d'Hisenda d'Andalusia estaran el conseller d'Hisenda de Galícia, Miguel Corgos; el conseller d'Hisenda de Múrcia, Luis Martin, i la consellera de Medi Ambient de Madrid, Paloma Martín. També formaran part de l'equip Javier Thibault, que va ser director general del Ministeri d'Ocupació amb la ministra Fátima Bañez, així com el senador Martínez Antolín i Vicent Marí.

stats