llei turística
Societat 21/04/2023

La FEHM i Cooperatives analitzen les implicacions de la llei turística sobre la disposició del producte local

Maria José Aguiló, ha explicat que l'objectiu de la jornada és que les empreses coneguin el nou marc legal

ARA Balears
1 min
Hotel Fona de S'illot (Mallorca)

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i Cooperatives Agroalimentàries han organitzat aquest divendres una jornada de treball per conèixer les implicacions i els detalls de la llei turística en relació amb els requisits sobre disposició de producte local en el sector. La vicepresidenta executiva de la FEHM, Maria José Aguiló, ha explicat que l'objectiu de la jornada és que les empreses coneguin el nou marc legal que es desplega després de l'aprovació de la nova llei turística i el nou escenari que s'obre.

En concret, es tracta de definir quins productes entren en la consideració de producte local, quins són els segells distintius existents, així com l'obligatorietat dels percentatges de producte. La presidenta de Cooperatives, Jerònima Bonafé, ha indicat que la jornada és "molt interessant" per poder aclarir molts dubtes del sector primari en relació amb el desenvolupament de la normativa.

Bonafé ha explicat igualment que, gràcies a la fixació de percentatges de producte local, el sector primari podrà produir altres productes que fins ara no es treballaven perquè no tenien mercat. El director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, ha destacat el treball conjunt desplegat durant l'últim any i ha recordat que la llei turística beneficia tant el sector turístic com el primari. El secretari general tècnic de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, Rubén Castro, ha assenyalat la necessitat que tots els sectors puguin contribuir que el turisme sigui més "acurat".

stats