Societat 25/08/2020

FE-CCOO acusa Educació "d'amagar el cap davall l'ala" i reclama més mesures per començar el curs

El sindicat ha denunciat que les mesures no garanteixen la seguretat dels alumnes i els docents

Ara Balears
2 min
El director de l'IES Porreres, Joan Ramon Xamena, col·loca els adhesius que marquen la direcció en què s'ha de caminar pel centre.

PalmaFE-CCOO denuncia "la manca de competència per part de la Conselleria d'Educació a l'hora de pal·liar la propagació de la covid-19 en els centres educatius" a poc més d'una setmana per al començament del curs escolar. En un comunicat, el sindicat ha acusat la Conselleria "d'amagar el cap davall l'ala" i no garantir un nou curs escolar segur, tant per als docents com per als alumnes.

El sindicat ha remarcat que l'Administració ha tingut temps per crear estratègies i posar a disposició dels centres els recursos humans i materials necessaris per a l'inici de curs i "no ho ha fet", esperant que "fossin els equips directius i els claustres els que aportassin les solucions amb els recursos dels quals disposaven, sense fer una anàlisi de les mesures a aplicar i de les dotacions necessàries per a cada centre". Per FE-CCOO, Educació pretén que aquesta crisi suposi un cost mínim d'inversió econòmica autonòmica, malgrat que, segons han informat en el comunicat, "el que cal ara és una inversió més enllà dels ajuts estatals no retornables per fer front als efectes de la crisi sanitària".

En el comunicat, el sindicat ha denunciat que manquen espais i infraestructures per poder esponjar les ràtios de les aules, "ja que les 25 aules modulars amb les quals ho pensa fer no basten". A més, ha subratllat que la Conselleria "va endarrerida" amb les converses amb els ajuntaments per poder establir noves ubicacions i continuar amb un manteniment higiènic, minuciós i repetit al llarg del dia. També han destacat que, des del punt de vista del sindicat, l'ampliació del nombre de docents és "quasi anecdòtica".

"És fonamental, per poder iniciar un curs amb garanties i amb la major presencialitat possible, contractar més professors, reduir les ràtios i equipar els centres d'equips tecnològics per poder impartir classe presencialment i en línia al mateix temps si és necessari", han sentenciat.

stats