Societat 21/07/2020

Els sindicats consideren insuficient la proposta d'Educació d'incorporar el curs vinent 325 docents als centres públics

L'Associació de Directors de Secundària critica que l'augment de professorat per als grups on hi ha més alumnat s'hauria d'haver resolt abans

M. Fuster
2 min
A l'entrada de l'Institut de Binissalem hi ha gel hidroalcohòlic per prevenir el contagi del covid-19.

PalmaNo ha agradat la proposta de la Conselleria d'Educació d'augmentar la plantilla de professorat als centres d'educació el curs que ve. Dels 458 nous professors, 325 s'incorporaran a centres públics. Diferents sindicats ho veuen insuficient, creuen que, com a mínim, haurien de ser el doble i l'Associació de Directors de Centres de Secundària afirmen que l'increment de docents quan se supera la ràtio ja s'hauria d'haver resolt abans.

El portaveu de l'STEI, Cosme Orell, considera que no hi haurà suficients docents per al curs 2020-2021. Orell afirma que, "en comparació amb l'any passat, l'increment va ser de 350 amb una situació de normalitat. I ara amb la pandèmia aquest increment no basta", assenyala. L'STEI calcula que, com a mínim, només per a l'educació pública l'increment hauria de ser d'entre 800 i 850 docents, i "així podríem començar a parlar". També es queixa el portaveu d'UGT, Tino Dàvia. Manté que el que ha posat Educació damunt la taula no arriba ni a la meitat del que ells consideren imprescindible per començar el curs en condicions. El mínim que estableix aquest sindicat són 1.000 nous professors. ANPE se suma a les crítiques i el seu portaveu, Víctor Villatoro, critica que "no arriba ni a un professor per centre". Des d'Unió Obrera Balear, el portaveu, Josep Palou, tampoc considera acceptable l'increment presentat aquest dimarts per Educació i remarca que "hi ha, com a mínim, 524 grups d'Infantil i 425 de Primària que ja haurien d'estar desdoblats en condicions normals". Fins i tot CCOO, que va ser l'únic sindicat que va donar suport a les mesures proposades per la Conselleria el curs que ve s'ha mostrat decebut. El portaveu d'aquest sindicat Mario Davis assenyala que, segons els seus càlculs, l'augment hauria de ser de 2.250 professors.

Per la seva banda, el portaveu de l'Associació de Directors de Secundària de Mallorca, Joan Ramon Xamena, afirma que "si hi ha grups que superen els 30 alumnes, ja s'haurien d'haver arreglat per quota abans. Per tant, no sabem on hi ha aquest augment de professorat sabent que ja ens han retallat a Secundària".

stats