Societat 24/06/2020

FE-CCOO reclama més inversió en educació per garantir la seguretat d'alumnes i docents de les Illes

Segons el sindicat, l'Arxipèlag necessitarà 165 milions d'euros més per complir les recomanacions del Ministeri d’Educació

Ara Balears
2 min
L'estudi proposa també canvis per accedir a la docència. ARA BALEARS.

PalmaEl curs 2020-2021 continua enlaire. Actualment encara no s'ha decidit quin serà el format acadèmic del curs que ve per garantir la seguretat dels alumnes i professors dels centres educatius de les Illes Balears i segons FE-CCOO, l'única dada objectiva davant aquesta incertesa és la necessitat de finançament.

A través d'un comunicat, el sindicat ha remarcat que caldrà invertir 165 milions d'euros addicionals a les Illes Balears en el curs 2020-2021 per tal de poder complir les recomanacions del Ministeri d'Educació. El Ministeri d'Educació va establir una recomanació de 15 alumnes per aula per al curs que ve, que després va ampliar a un màxim de 20. Cal recordar que actualment les Illes Balears tenen unes ràtios que superen aquestes xifres.

Davant aquesta situació d'incertesa, FE-CCOO remarca que "en qualsevol escenari que es plantegi, és més que urgent la posada en marxa d'un pla d'inversió educativa que doti els centres dels recursos materials, humans i tecnològics necessaris. No podem permetre que hi hagi alumnes que quedin despenjats del sistema educatiu, com ha passat els darrers tres mesos, i per això cal una previsió de les futures necessitats tant d'alumnat com de professorat per al proper curs".

A més, el sindicat també ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació de les Illes Balears la creació d'un grup de treball amb els sindicats per tal de poder col·laborar d'una manera directa en el disseny de les mesures per al retorn a la presencialitat. "En la nova etapa que s'inicia cal reforçar l'educació pública invertint-hi més recursos, perquè és l'única manera de garantir el dret a l'educació en condicions d'igualtat", remarca el sindicat.

"Aquesta crisi sanitària ha deixat al descobert les profundes escletxes pressupostàries que té l'educació per assolir els seus principis d'igualtat i equitat, per això les administracions educatives a través dels centres educatius han d'oferir el suport material que sigui necessari per assegurar l'ensenyament en condicions i amb qualitat", han sentenciat.

stats