Societat 11/01/2022

Les farmàcies podrien cobrar un import "simbòlic" per comunicar els positius a Salut

ARA Balears
1 min
Una farmacèutica venent un test d'antígens.

PalmaEl Col·legi de Farmacèutics ha defensat la possibilitat que les farmàcies cobrin un petit import, a més del preu del test d'antígens, per comunicar els casos positius de covid-19 a Salut i que aquests puguin tramitar les baixes laborals a través de la plataforma que s'està ultimant.

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press el president del Col·legi, Antoni Real, que ha insistit que, en tot cas, seria un import "simbòlic" per la feina extra que suposarà aquesta comunicació. La plataforma per comunicar els positius i per tramitar les baixes laborals podria estar llesta d'aquí a uns dies, tot i que Real no ha concretat en quin moment.

Real ha remarcat que, per ara, és només una recomanació i que hi podria haver farmacèutics que optassin per no cobrar per aquesta tramitació. Cal recordar que, segons el nou protocol, després de fer-se un test d'antígens a la farmàcia sota la supervisió de l'especialista, es podria començar a fer la tramitació de la baixa laboral des d'allà mateix.

Això, segons ha explicat, suposarà un treball extra per als treballadors i és per això que aposten per cobrar aquest import, que sempre estarà "en uns marges assumibles i comprensibles".

stats