Societat 10/01/2022

Els farmacèutics de les Illes diuen que el preu dels tests d'antígens s'hauria de regular "des de la fabricació"

El president del COFIB, Antonio Real, assegura que "amb aquest tipus de productes no es pot especular com ha passat"

ARA Balears
1 min
Una farmacèutica despatxant un test d'antígens

PalmaLes darreres setmanes, la venda de tests d'antígens s'ha disparat a les farmàcies de les Balears, fins a arribar a tenir problemes de subministrament. Aquest increment de demanda, tant a les Illes com en el conjunt de l'Estat, ha fet que el govern espanyol hagi informat aquest dilluns que té previst controlar els preus d'aquestes proves.

Davant d'aquest anunci, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Balears (COFIB) ha considerat que els preus dels tests d'antígens s'haurien de regular "en tota la cadena, des de la fabricació fins a la distribució", ja que és "una mesura positiva si es regula des de l'origen".

Segons ha informat a Europa Press el president del COFIB, Antonio Real, "hi ha hagut un increment considerable del preu" i ha remarcat que "amb aquest tipus de productes no es pot especular com ha passat". "Els preus tenien una tendència a la baixa i de cop varen tornar abusius", ha afegit.

A més, el president del COFIB ha indicat que els tests de farmàcia estan entre els cinc i els set euros, perquè "hi ha més de 20 productes diferents d'aquests tests, cada un d'un laboratori diferent que posa el seu preu de compra". És per això que Real ha considerat que els preus s'haurien d'haver regularitzat des d'un inici per evitar l'especulació.

stats