Societat 04/05/2021

La FAPA critica que Educació no hagi gastat tot el pressupost per a les beques de menjador extraordinàries

L'associació considera que s'han posat condicions massa restrictives per accedir als ajuts i que no s'ha fet una bona difusió

ARA Balears
2 min
Per primera vegada, tots els alumnes que són admesos per a la beca menjador rebran l'ajut.

PalmaLa Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) ha criticat aquest dimarts en un comunicat que Educació no hagi adjudicat el pressupost complet de les beques extraordinàries de menjador en motiu de covid-19. La convocatòria comptava a repartir un màxim de dos milions d'euros i finalment s'han concedit 743.230,07 euros. La FAPA considera que aquesta situació es dona perquè els requisits "són més restrictius que en la convocatòria ordinària i han deixat fora moltes famílies". Aquests requisits són estar a l'atur, rebre un ERTO o algun ajut equivalent, o no percebre, com a unitat familiar, una quantitat superior al salari mínim interprofessional.

També denuncien que "s'han exclòs alumnes dels IES públics" argumentant qüestions com que un percentatge ínfim té menjador escolar, un fet discriminatori respecte dels alumnes de secundària de centres concertats, que habitualment tenen menjador i han pogut sol·licitar els ajuts", exposen. Finalment, consideren que "la difusió no ha estat adient". En aquest sentit, argumenten que "una carta pel GESTIB no és la manera indicada per arribar a moltes famílies. Ens consta que molts de centres han fet l'esforç de contactar amb les famílies, però sorprèn veure alguns centres amb molt poques sol·licituds, o sense cap ni una.

Davant d'aquesta situació reclamen que els 1,3 milions que han sobrat no es destinin per al menjador del curs vinent, sinó que "es destinin ara a les famílies que més ho necessitin, amb una nova convocatòria o per ajudar-les amb menjadors d'estiu".

Cal recordar que Educació va incrementar la dotació de les beques de menjador de tres a set milions d'euros per aquest curs, però finalment en la convocatòria ordinària se'n varen gastar 4,3 milions. És per aquest motiu que la Conselleria va decidir publicar una altra convocatòria destinada a famílies que, a causa de la pandèmia, es troben enguany en una situació de vulnerabilitat econòmica.

stats