Hollywood

Mor Anne Heche per l'accident de cotxe que va patir la setmana passada

Les primeres anàlisis que li van practicar suggereixen que la intèrpret havia pres drogues

À.G.
3 min
L'actriu Anne Heche en una imatge del 2021.

BarcelonaLa col·lisió del seu Mini Cooper a gran velocitat contra un habitatge ha acabat finalment costant-li la vida a l'actriu Anne Heche, que romania en coma des de divendres passat. La família ja havia advertit que el seu pronòstic era extremadament complicat. “Desgraciadament, Anne va patir una ferida anòxica cerebral greu i segueix en coma en situació crítica. No s’espera que sobrevisqui. La seva elecció sempre va ser donar els seus òrgans i se la manté en un sistema de suport vital per determinar si n’hi ha algun que sigui viable” declaraven a la revista People. Unes hores més tard, el decés es confirmava. Heche tenia 53 anys.

Mentrestant, avança la investigació per determinar les circumstàncies de l’accident. La policia ha practicat proves per escatir si l’estrella de pel·lícules com La costa de Los Mosquitos o Sis dies i set nits havia pres drogues o conduïa sota els efectes de l’alcohol. L’oficina d’informació pública de la policia de Los Angeles confirmava aquest dijous la presència de substàncies estupefaents, però aclaria que necessitava efectuar proves addicionals per descartar si van ser ingerides per la intèrpret o van ser administrades per l’hospital. D’altra banda, el portal TMZ cita fonts del cos policial per afirmar que havia consumit cocaïna i que s’havien trobat a la seva sang restes de fentanil.

Heche conduïa el seu Mini Cooper blau quan es va encastar contra un habitatge de la zona de Mar Vista. El vehicle anava a una gran velocitat en el moment de sortir de la carretera i va acabar envoltat de flames després de la topada, cosa que ha provocat cremades molt severes a l’actriu. Les càmeres de seguretat de la ciutat han captat diverses imatges de minuts abans del sinistre en què es pot veure com la intèrpret portava ja força estona conduint de manera temerària per un dels barris residencials de Los Angeles. De fet, abans de la col·lisió que ha posat fi a la seva vida, ja va protagonitzar dos accidents menors, al xocar primer contra un altre cotxe i després contra un garatge.

Discriminada per ser lesbiana

Nascuda a Ohio el 1969, Anne Celeste Heche va fer les seves primeres passes en la interpretació en un cafè teatre, per tal d'ajudar a quadrar els precaris comptes familiars. La primera oportunitat a la televisió li arriba als 17 anys, amb Another World, on encarnava dues bessones: el paper li va comportar guanyar un Daytime Emmy. A partir d'aquí, el següent pas qualitatiu li va arribar amb Coacción a un jurado, on ja compartia cartell amb Demi Moore i Alec Baldwyn. Durant els anys 90, la seva carrera va ser intensa, gràcies a films com Donnie Brasco o sèries de televisió com Ally McBeal, tot i que va ser la cinta de terror Sé lo que hicisteis el último verano la que va llançar definitivament la seva carrera.

Però no va ser només la seva faceta d'actriu la que li va fer captar l'atenció de les càmeres de la premsa rosa. La seva relació amb la presentador Ellen DeGeneres, entre el 1997 i el 2000 va ser protagonista de pàgines i pàgines, en uns temps molt marcats encara per la manca de visibilitat de les relacions lesbianes. De fet, l'any 2020, Heche explicaria que per culpa d'aquest romanç, cap estudi cinematogràfic no la va contractar durant una dècada. "Vaig portar l'Ellen a la preestrena de Volcano i ens van dir que Fox rescindiria el meu contracte i que a mi m'acomiadarien. Ens van dir que no podíem permetre que la premsa ens fes fotos plegades. Aquella mateixa setmana ens van despatxar a les dues", relataria.

stats