Societat 27/01/2020

La família del barranquista desaparegut a Mallorca critica "l'ús polític repugnant" de la tragèdia

En un comunicat, desmenteix que Pedro Sánchez posàs en perill la recerca per usar l'helicòpter en la visita a l'illa, tal com ha afirmat el PP

Ara Balears
3 min
Continua la recerca per mar del barranquista desaparegut a Mallorca durant la borrasca Glòria

PalmaLa família de David Cabrera, el barranquista desaparegut a Mallorca el 20 de gener durant la borrasca Glòria, ha assegurat aquest dilluns que l'ús de l'helicòpter de la Guàrdia Civil per part del president del govern espanyol Pedro Sánchez durant la seva visita a l'illa "no va posar en perill les operacions de rastreig" i ha criticat "l'ús polític repugnant" de la tragèdia. Aquest mateix dilluns, però, la diputada del PP Marga Prohens havia afirmat que "perquè [Pedro Sánchez] es fes la foto d'Instagram es va aturar la recerca d'un jove desaparegut".

Segons ha informat Efe a través d'un comunicat, la família de l'esportista ha expressat la seva "absoluta indignació per l'ús polític, repugnant i pervers que estan fent determinants partits polítics i mitjans de comunicació amb la desaparició i la visita de Sánchez". Sobre això, cal recordar que diumenge el PP també va fer un comunicat en què considerava "molt greu que el president anteposàs la seva persona al rescat del jove esportista".

"Tenim la certesa que l'ús de l'helicòpter no va posar en risc les operacions de rastreig i rescat que estan fent amb màxima entrega els cossos i forces de seguretat de l'Estat, els Bombers, Protecció Civil i nombrosos voluntaris que s'han sumat a la recerca", diu el comunicat dels familiars de Cabrera. També afirmen que només tenen "paraules d'agraïment" per a tothom que s'ha involucrat en la recerca, "així com per als responsables polítics que s'han interessat de manera sincera per l'operació". També han demanat que deixin fer feina a les persones que "amb professionalitat i gran sensibilitat" estan del seu costat i que s'abandoni "el fang polític que no fa més que incrementar el dolor i l'angoixa".

Sobre les declaracions del PP, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha dit aquest dilluns que "en política no tot val" i que no es pot fer servir "el dolor de la gent" i de les famílies de les tres persones desaparegudes a les Balears per la borrasca Glòria per intentar desgastar el govern de Pedro Sánchez. Armengol ha recordat que la Delegació del govern espanyol va explicar que l'ús de l'helicòpter de la Guàrdia Civil per part de Sánchez dijous passat no havia implicat "cap canvi" en el dispositiu de recerca del barranquista desaparegut a Mallorca. Segons la presidenta, el PP tracta d'"emular Vox" i el seu discurs d'"ultradreta".

Cal recordar que la Delegació del govern espanyol a les Balears ja havia assegurat que Pedro Sánchez utilitzà l'aparell perquè "no estava programada la participació de l'helicòpter de la Guàrdia Civil en els dispositius de cerca dels tres desapareguts". En aquell moment les tasques de recerca s'estaven fent "només per terra i aigua", va explicar en un comunicat. El delegat del govern espanyol, Ramon Morey, va dir que "en cap moment es varen interrompre les tasques de recerca per l'arribada de Sánchez a les Balears". Morey ho va negar "categòricament" i va destacar que la visita del president és "una mostra de sensibilitat" per a tota la gent afectada per la tempesta.

A més, Morey va afirmar que l'arribada del president no havia implicat "cap canvi en les tasques de recerca programades" i va reiterar que si la Guàrdia Civil hagués programat la utilització de l'helicòpter, Sanchez "no n'hauria fet ús". Segons el delegat, Sánchez no va utilitzar l'helicòpter com un mètode de transport, sinó que va volar amb l'helicòpter per "veure les zones afectades i ser conscient dels danys causats per la borrasca Glòria".

stats