Política 27/01/2020

El PP demana la compareixença d'Iglesias pels menors tutelats víctimes d'explotació sexual

També reclamen explicacions al ministre d'Interior per l'utilització de l'helicòpter per part del president Sánchez

Maria Fuster
3 min
Els diputats del PP, Marga Prohens i Miquel Jerez a la seu del partit

PalmaLa diputada del PP Marga Prohens ha informat que el seu grup polític ha demanat la compareixença del vicepresident Pablo Iglesias perquè doni explicacions sobre el cas dels menors tutelats víctimes d'explotació sexual infantil. També reclamen explicacions al ministre d'Interior per la utilització de l'helicòpter per part del president Sánchez i critiquen que "perquè es fes la foto d'Instagram es va aturar la recerca d'un jove desaparegut", segons ha assenyalat Prohens. Sobre això, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha dit que "en política no tot val" i que no es pot fer servir "el dolor de la gent" i de les famílies de les tres persones desaparegudes a les Balears per la borrasca Glòria per intentar desgastar el govern de Pedro Sánchez.

La diputada del PP balear ha lamentat la passivitat de l'Administració i la gestió del govern en relació amb aquest cas dels menors tutelats i també "el patiment dels 16 menors, de moment reconeguts" com a víctimes d'explotació. També ha remarcat que és necessària l'assumpció de responsabilitats polítiques. "És un insult que ningú se n'hagi fet responsable". En aquest sentit, Prohens recorda que "aquestes nines són responsabilitat de l'Administració. Si el que ha passat s'hagués produït dins una família, l'Administració hauria llevat la tutela del nin als seus tutors", diu.

La Manada de Palma

Prohens sol·licita les explicacions del vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, sobre el cas d'explotació sexual infantil de Mallorca i del País Valencià i també reclama la compareixença de la ministra d'Igualtat, Irene Montero, "tan combativa en el cas de la Manada de Pamplona", segons Prohens, qui també creu que ha estat excessivament prudent en les seves declaracions públiques amb relació a la violació en grup d'una jove tutelada, un cas que ha denominat com "la Manada de Palma". La popular creu que el fet que no s'hagi pronunciat de manera contundent es deu que són comunitats governades per partits d'esquerres. "Si hagués estat un altre signe polític, què haurien dit?", es demana. Fins i tot, apunta que s'està amagant informació.

Des del PP balear reiteren la petició de dimissions i l'assumpció de responsabilitats públiques. I acusen els responsables d'immobilisme en la lluita en contra de la violència masclista, així com reclamen que s'avanci en l'aprovació de la llei de protecció del menor. Alhora, asseguren que estan estudiant el tema. "Hem format un grup d'experts per analitzar el protocol".

El president, Instagram i Top Gun

Top GunEl PP ha reiterat les seves crítiques sobre l'ús de l'helicòpter de la Guàrdia Civil per part del president d'Espanya i en demanarà explicacions al ministre d'Interior. "Es va paralitzar la recerca de David Cabrera per culpa del president del govern, no sé quina obsessió té "tipus Top Gun". Per fer-se la foto d'Instagram es va aturar la recerca d'un jove desaparegut", diu.

Prohens es demana si era necessari agafar l'helicòpter i aturar un rescat, un fet que considera "una irresponsabilitat" motivada per les ganes de Sánchez d'alimentar el seu ego. "Sembla que tot val per aconseguir una foto per a Instagram", ha dit. Armengol ha recordat que la Delegació del govern espanyol va explicar que l'ús de l'helicòpter de la Guàrdia Civil per part de Sánchez dijous passat no va suposar "cap canvi" en el dispositiu de recerca del barranquista desaparegut a Mallorca. Segons la presidenta, el PP tracta d'"emular Vox" i el seu discurs d'"ultradreta".

stats