Societat 25/08/2019

"Primer he vist com explotava l'avioneta pel xoc i després he sentit la caiguda de l'helicòpter"

La col·lisió de les dues aeronaus hauria pogut provocar una tragèdia encara més gran, ja que ha tingut lloc a menys d'un quilòmetre d'Inca

Carles Tudurí
2 min
"Primer he vist com explotava l'avioneta pel xoc i després he sentit la caiguda de l'helicopter"

PalmaLa zona de l'accident ha quedat ràpidament controlada per nombrosos efectius dels cossos de seguretat i emergències. A només 700 m de la finca on ha caigut l'helicòpter hi ha el restaurant McDonalds de la localitat, que sol estar ple el diumenge a l'hora de dinar, moment en què ha tingut lloc la tragèdia. Només 300 metres més lluny comença el nucli habitat d'Inca.

Les restes de l'aeronau i els cossos de les persones que havien agafat l'helicòpter probablement per gaudir d'unes vistes privilegiades de l'illa es troben a pocs metres d'una casa de camp, una part de la qual té el distintiu d'habitatge vacacional. Hi ha un continu moviment de bombers, policies i altres professionals d'emergències que entren i surten. S'hi espera l'arribada de la jutgessa, que ha demanat que no hi hagi mitjans de comunicació en arribar.

A l'entrada de la finca hi ha Pere Antoni, dins un cotxe i amb un quissó als braços. És un jove veí, amic de la família que viu a la finca i que ha patit l'ensurt d'aquest diumenge migdia. Quan li demanes si ha sentit o vist el que ha passat, fa un gest dubitatiu, però bufa amb tanta força que aclareix els dubtes.

"He sentit un renou espantós, la rotació de les hèlices i després l'explosió de l'helicòpter quan ha caigut", indica mirant el cel. A més, ho ha pogut veure, tot i que han estat uns pocs segons que posen en dubte l'ordre del que ha passat. "Primer he vist com explotava l'avioneta pel xoc i després he sentit la caiguda de l'helicòpter i una segona explosió molt gran". Dubta si el xoc al cel ha provocat una primera explosió o si el renou ha estat a causa de la col·lisió, però de la segona no hi ha cap dubte; els bombers encara controlen el foc tres hores després.

Les autoritats hi han anat arribant, però poc han pogut dir a part que s'està en fase d'investigació. Pels llinatges, els ocupants de l'helicòpter podrien ser alemanys, però s'ha de confirmar. Quatre hores després de l'accident es desallotja la zona de periodistes. Queden peces de l'ultralleuger i l'helicòpter repartides en algunes finques. Queden diverses famílies destrossades. I queda una investigació per aclarir un accident aeri molt poc freqüent, el de dues aeronaus a l'aire.

stats