Societat 31/10/2022

Els estudiants de la UIB podran demanar que se'ls torni la matrícula a partir del 16 de novembre

L'objectiu és ajudar-los econòmicament per facilitar l'accés a l'universitat

ARA Balears
2 min
Estudiants a la UIB

PalmaEl Govern ha informat que els estudiants de la Universitat de les Illes Balears podran demanar l'ajuda per recuperar l'import que van pagar per la matrícula del curs 2022-2023. La UIB ha explicat que en el cas de les primeres matrícules podran demanar la bonificació total i en les segones matrícules l'ajuda cobrirà el 50% del que van pagar a l'inici de curs.

Els estudiants ho podran sol·licitar a partir del 16 de novembre i fins al 2 de desembre a través de la UIB Digital i per obtenir el retorn de la matrícula hi haurà requisits generals, econòmics i acadèmics, que es detallaran en les bases de la convocatòria i que són les que regiran la concessió de les ajudes.

Així, podran demanar aquesta ajuda econòmica aquelles persones que estiguin matriculades a la UIB en uns estudis oficials de grau o de màster habilitant, durant l'any acadèmic 2022-23 i que declarin menys de 52.800 euros d'ingressos en la declaració conjunta o menys de 33.000 en la individual. Aquest import es calcularà en funció de la declaració de la renda de 2021 de tots els membres de la unitat familiar. Situacions de família nombrosa, discapacitat, etc. poden acreditar-se per reduir el límit de renda familiar.

Pel que fa als requisits acadèmics, l'estudiant ha d'estar matriculat en un mínim de 12 crèdits, excepcionalment els alumnes matriculats a menys crèdits i que finalitzin estudis també podran demanar l'ajut. Els estudiants que ho sol·licitin hauran d'aportar, entre altres coses, la documentació següent: el certificat de titularitat del compte bancari del qual el sol·licitant sigui titular, una declaració responsable de les dades econòmiques de la renda de 2021 aportades pels membres de la unitat familiar; i el DNI o NIE dels membres de la unitat familiar.

stats