Societat 24/06/2020

Una parella dels Estats Units que passava la quarantena a Menorca dona positiu en coronavirus

Els joves varen arribar a l'illa el passat 16 de juny

Ara Balears
2 min
Una sanitària al Laboratori de Macrobiologia de Son Espases. / ISAAC BUJ

PalmaUna parella jove que va arribar a Menorca el passat 16 de juny ha donat positiu en coronavirus mentre feia la quarantena. Segons ha informat l''IB-Salut, es tracta de dues persones que residien des de fa anys als Estats Units i que per motius laborals varen tornar a l'illa durant el mes de juny.

Els dos joves passaven la quarantena en un pis que la família tenia a Menorca quan, aquest diumenge, i després de sis dies a l'illa, l'home va començar a tenir símptomes i es va posar en contacte amb el 061. Davant la simptomatologia de l'home, el servei de salut decidí activar les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC) i es varen recollir mostres de tots dos, que varen resultar positives en covid-19. Pel que fa a la dona, es tracta d'un cas asimptomàtic.

L'IB-Salut ha remarcat que encara que varen arribar a l'illa sense símptomes la parella va decidir passar la quarantena i no ha sortit del pis, ni ha estat en contacte amb altres persones. A més, durant el trajecte a Menorca varen utilitzar mascaretes i varen passar una nit sols a la cabina del vaixell que els va transportar a l'illa des de Barcelona. Aquests són, actualment, els dos únics casos actius a Menorca de covid-19.

Pel que fa a les Illes Balears, segons ha informat el Ministeri de Sanitat aquest dimecres només s'han registrat els dos casos de Menorca, per tant, el nombre de casos acumulats des de l'inici de la pandèmia ascendeix a 2.189, enfront dels 2.187 que va notificar el dimarts la Conselleria de Salut. A més, tampoc s'ha notificat cap defunció i la xifra es manté en 224, encara que la Conselleria balear de Salut va elevar aquesta xifra a 226 des de dilluns passat.

Sanitat xifra en 1.170 les persones que han requerit hospitalització per covid-19 des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que aquest dimarts, i 169 han requerit ingrés a UCI.

Segons el Ministeri, els casos de contagi diagnosticats a Balears els últims 14 dies s'eleven a 50 i la darrera setmana, a 22.

stats