Societat 20/03/2020

El govern espanyol adjudica a Air Europa el contracte per cobrir els serveis aeris interilles

Hi haurà un vol d'anada i un altre de tornada diaris entre Mallorca i Menorca, i Mallorca i Eivissa

Ara Balears
1 min
Un avió d'Air Europa.

PalmaEl Ministeri de Transports ha adjudicat de manera exprés a la companyia Air Europa el contracte per cobrir els serveis aeris entre Mallorca, Menorca i Eivissa mentre duri l'estat d'alarma. El govern espanyol, que aquest dijous va tramitar un concurs d'urgència per adjudicar el vol diari que unirà les Illes, compleix amb l'ordre ministerial de garantir les comunicacions aèries a les Balears.

La secretària general del Ministeri de Transports, María José Rallo, ha confirmat aquest divendres que aquest servei consisitirà en un vol d'anada i un altre de tornada diaris entre Mallorca i Eivissa, i Mallorca i Menorca. El preu de cada vol ha quedat establert en 60 euros per trajecte, que amb el descompte per a residents queda en 15 euros. "Amb aquesta adjudicació, la connectivitat mínima interilles queda garantida", ha destacat Rallo aquest divendres en roda de premsa.

D'aquesta manera, la connectivitat entre illes està assegurada, després del rebuig inicial a prestar el servei de les companyies Air Europa i Air Nostrum, per la decisió del Govern balear d'establir que només es podien fer dos vols (un d'anada i un de tornada) a partir d'aquest dijous. Així, es fa realitat també la petició del Consell de Menorca, que va demanar al govern espanyol que tramitàs una ordre ministerial per obligar les companyies aèries a establir un servei mínim, amb l’objectiu de recuperar la freqüència diària amb Palma.

stats