Societat 14/07/2020

El projecte Escudella aposta per una alimentació sostenible i saludable per als més petits

Durant el mes de juny es varen repartir gairebé 5.000 menús

Ara Balears
1 min
El projecte 'Escudella' aposta per una alimentació sostenible i saludable per als més petits

PalmaEl projecte Escudella aposta per un canvi de model alimentari a les escoletes de les Illes Balears. Durant el mes de juny, en col·laboració amb l'Ajuntament de Palma, es repartiren més de 4.900 menús a famílies amb l'objectiu de garantir una alimentació saludable i sostenible als més petits.

La presidenta de l'associació de menjadors ecològics, Nani Morè, ha celebrat l'èxit del primer mes i ha remarcat que l'objectiu del projecte és "oferir nous models per sortir de la crisi sanitària". El projecte Escudella començà el passat 10 de juliol i a conseqüència del confinament i de la crisi sanitària es va veure obligat a repartir els primers menús a les famílies en lloc de fer-ho a les escoletes.

Un cop es recuperà l'activitat escolar a les escoles de bressol de les Illes el format canvià i, actualment, tenen un servei de recollida per a les famílies que no tenen fills que van a l'escoleta i un altre de repartiment als centres educatius. Les famílies també reben, a més del menú, una guia de recomanacions per continuar amb l'alimentació saludable i sostenible a casa i, així, fomentar el canvi de model alimentari.

Un altre dels elements centrals del projecte és fomentar els productes locals i de proximitat. Morè ha remarcat que "la crisi del coronavirus ha mostrat la necessitat de potenciar el consum d'aquests productes i és una gran oportunitat per fer-ho". El projecte continuarà actiu tot l'estiu, i, tot i que algunes escoletes tanquin les portes, les famílies podran continuar gaudint del servei.

stats