Societat 24/01/2022

Escorca té menys del 30% de la població vacunada contra el covid-19

El batle del municipi està "molt sorprès" d'aquest baix índex de persones immunitzades contra el virus

2 min
Dosis de la vacuna contra el coronavirus

PalmaEscorca té només de 28% dels seus residents vacunats contra el coronavirus, una xifra que el situa molt lluny de la mitjana balear, que es troba prop del 90% i que genera confusió i desconcert tant a la Conselleria de Salut com a l'ajuntament del municipi. La vacunació a les Illes Balears continua estancada des de fa setmanes -falta un 10-15% de la població per vacunar-, mentre creix el nombre de persones que ja s'han posat la tercera dosi. Dins aquesta estabilitat, però, Escorca destaca negativament en comparació amb tota la resta.

Encara que hi ha altres municipis com Sant Joan de Labritja (66%), Deià (68%) o Fornalutx (74%) que també es troben lluny de la mitjana autonòmica de població vacunada, la realitat és que la seva situació està molt allunyada de la que es viu a Escorca. Segons el padró municipal, al municipi d'Escorca hi viuen 208 persones, de les quals només 58 s'han vacunat contra el coronavirus, mentre que 150 no ho han fet. El batle del municipi, Antoni Solivellas, ha explicat a l'ARA Balears que està "molt sorprès" d'aquestes xifres, ja que "pensava que quasi tothom estava vacunat". En aquest sentit, Solivellas ha remarcat que "tots els veïns amb els quals parl estan vacunats, és un tema de conversa bastant recurrent al municipi i saber que més del 70% no s'ha vacunat, segons les dades de Salut, em desconcerta", ha explicat el batle.

A més, el batle ha defensat que s'ha de tenir en compte que a Escorca hi estan empadronats tant els militars que fan feina al puig Major com algunes persones que no viuen realment a les Illes Balears, però no ha volgut informar de quin percentatge de població es tracta. Segons les dades de l'INE, un 11,45% de la població d'Escorca és estrangera, una xifra que no suposa un índex tan elevat com per justificar el baix percentatge de vacunació que es registra al municipi, ja que sense comptar aquesta, la xifra de persones immunitzades davant el virus no arribaria tampoc al 50% de la població total del municipi.

Per la seva banda, la Conselleria de Salut atribueix aquest baix percentatge de vacunació al municipi al fet que és "una població molt reduïda i particular". En referència al fet que part de la seva població sigui estrangera, Salut ha explicat que fa unes setmanes s'hi varen incloure devers 44.000 persones que ens constaven als nostres llistats del Servei de Salut, però que s'havien vacunat a altres comunitats autònomes.

stats