Societat 04/01/2022

Només 364 illencs han tingut efectes greus de la vacuna entre gairebé dos milions de dosis administrades

La vacuna que més efectes ha provocat és la de Pfizer

ARA Balears
2 min
Una dona rep la vacuna contra el coronavirus a les Illes

PalmaLa Conselleria de Salut de les Illes Balears ha informat que durant tot l'any passat 3.461 persones varen notificar-los que la vacuna contra el coronavirus els havia provocat efectes secundaris i només 364 varen tenir efectes greus. Tot i això, el Govern ha explicat que no necessàriament la vacuna va provocar tots els efectes a les persones que varen informar de molèsties i també ha assegurat que és conscient que no totes les persones que han presentat algun símptoma ho han notificat.

La vacuna que ha provocat més efectes secundaris notificats és la de Pfizer, que també és la que s'ha administrat a un major percentatge de població. Així, 1.743 residents a les Balears que reberen aquest vaccí informaren de molèsties, mentre que 861 dels vacunats amb AstraZeneca varen tenir símptomes, 770 dels que reberen Moderna i 83 persones vacunades amb Janssen.

Actualment, a les Illes Balears s'han administrat 1.952.499 vacunes entre primeres, segones i terceres dosis. Segons les darreres xifres que ha fet públiques aquest dimarts la Conselleria de Salut de l'Arxipèlag, un 85,55% (957.352) dels residents a les Illes Balears ja han rebut, com a mínim, la primera dosi, mentre que el percentatge de persones que han rebut dues dosis és del 82,63%.

Salut reclama als pares que vacunin els infants

A les portes de la tornada a les aules, Patricia Gómez ha fet una "crida urgent" a les famílies perquè portin els infants a vacunar contra el covid-19. Ha alertat que la demanda per rebre la primera dosi en els menors és baixa, ja que ni tan sols s'han emprat les primeres 36.000 vacunes que varen arribar a l'Arxipèlag. En concret, s'han posat 13.398 vaccins entre nins i nines de 9 i 12 anys.

Fins ara, s'havia obert la vacunació als infants de 9 a 12 anys, i a partir d'avui ja es podrà demanar cita per als de 5 a 8 anys.

stats