Societat 02/06/2021

Enguany tampoc no hi haurà revetla de Sant Joan a les platges de Palma

El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dimecres que l'Executiu balear farà una normativa perquè els consistoris facin els seus protocols

1 min
Celebració de la revetla de Sant Joan l'any passat a Palma.

PalmaEl portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, ha anunciat aquest dimecres que "enguany tampoc no hi haurà revetla de Sant Joan a les platges de Palma". Segons Jarabo, els membres del consistori van reunir-se dimarts amb el Govern balear "per veure com s'afrontava la nit" i van acordar que l'Executiu "serà qui redacti una normativa que permeti als ajuntaments fer protocols per impedir que se celebri la festa a les platges".

Tot i que l'edil no ha confirmat que la restricció de la revetla s'estengui a tots els municipis de les Balears, ha subratllat que el Govern té previst publicar un decret que doni les eines per limitar els desplaçaments la nit de Sant Joan. Pel que fa a Palma "hi haurà unes restriccions importants aquell dia en l'àmbit jurídic", ha assenyalat Jarabo, que aposta per "la prudència i mantenir el mateix criteri que l'any passat".

Jarabo preveu "establir un protocol policial, com l'any passat, que impedeixi l'accés a les persones a les platges". Segons el regidor de Participació Ciutadana, "estam en un punt en què s'està obrint lentament la restauració, però es pot entendre que hi hagi 10.000 persones o a una platja, la desescalada ha de ser lenta". Cal recordar que l'any passat tampoc es va poder celebrar la revetla a causa de la pandèmia. Tot i que aleshores ja havia acabat el primer estat d'alarma, les festes populars no estaven permeses fins el 1r de juliol amb un màxim de 1.000 persones a exterior i 300 persones a interiors.

stats