Societat 14/06/2021

L'EMT fa una campanya per donar a conèixer els aparcaments dissuasius de Palma

L'objectiu és fomentar que els ciutadans aparquin els vehicles i accedeixin a Ciutat en transport públic

ARA Balears
1 min
La via de cintura de Palma.

PalmaL'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma ha posat en marxa aquest dilluns la campanya 'Combina Bé. Aparca bé i baixa el fum' per donar a conèixer els quatre aparcaments dissuasius gratuïts de Palma que estan connectats en bus amb el centre i que estan situats a Son Moix, Son Sardina, Son Fuster i Son Gibert. L'objectiu és fomentar que els ciutadans deixin allà els seus vehicles i accedeixin a Ciutat en transport públic, ara que Cort preveu limitar, encara més, les zones on aparquen els no residents.

"El centre de Palma serà un espai per a residents, però el 90% de les línies de l'EMT enllacen amb el cor de la ciutat; per tant, aquesta necessitat d'arribar amb transport públic al centre està sobradament garantida", ha assegurat en un comunicat el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau. Durant els pròxims dies s'aniran retolant aquestes aturades que connecten amb el centre i els aparcaments.

La campanya vol incentivar deixar el vehicle privat als quatre aparcaments situats a tota la corona de Palma i de fàcil accés amb vehicle des dels municipis de Calvià, Andratx, Valldemossa, Sóller i Marratxí.

L'aparcament de Son Moix disposa de 348 places connectades amb el centre a través d'un carril bici i les línies 6 i 8 de l'EMT. El de Son Sardina té una aturada de metro, la línia 12 i un carril bici, mentre que el de Son Fuster té 900 places connectades amb l'L10, el metro i un carril bici. L'aparcament de Son Gibert té 124 places i està connectat amb les línies L5, L27, L28, L27 i L34.

stats