Societat 10/06/2021

L'Ajuntament de Palma vol limitar, encara més, les zones on aparquen els no residents

A més volen posar zona ORA en els barris actualment limítrofs de la ciutat

2 min
Cotxes circulant per un carrer de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha anunciat que vol crear un cinturó addicional en el centre de la ciutat, d'avingudes cap endins, que reconvertirà l'actual zona ORA en una zona ZAR, en la qual només estarà permès que hi aparquin els residents, encara que sí que es permetrà la circulació dels vehicles. Aquesta és una de les mesures que han presentat aquest dijous el batle de Palma, José Hila, i el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, del pla 'Palma Camina'.

Segons han explicat, aquest canvi també anirà acompanyat de l'extensió de la zona ORA cap als barris actualment limítrofs de la ciutat com són el Camp Redó, Bons Aires, el Fortí, Santa Catalina i Pere Garau, entre d'altres.

Durant la presentació han explicat que 'Palma Camina' té com a objectiu crear a la ciutat una zona de baixes emissions similar a la que ja hi ha a altres ciutats europees i que es promouen arran de la Llei de canvi climàtic amb el compromís de disposar de plans de zones de baixes emissions, tal com indica aquesta llei. 

Línia d'actuació 6 de 'Palma Camina'.

A més d'aquestes dues línies d'actuació, el pla també preveu ampliar la zona ACIRE (on només hi poden circular i aparcar residents), del Sant Jaume cap al carrer de Bonaire. Així, aquesta mesura afectarà els carrers de Bonaire, de Santa Maria del Sepulcre, de Jaume Duran, d'Hug de Ribesaltes, d'Aragonès, de Joan de Cremona, de Jaume de Santacília, de Berenguer de Sant Joan i els carrers del Carladès, de l'Omeladès i de Conflent, que actualment són zona ORA i passaran a ACIRE.

L'Ajuntament també preveu convertir per a vianants la plaça de Quadrado i impulsaran una campanya dirigida als residents perquè puguin disposar d’abonaments assequibles a l’aparcament de l’SMAP de la plaça Major.

stats