Contaminació
Societat 02/04/2023

Les emissions de CO₂ per kWh d'electricitat generat a les Balears han baixat un 40% des del 2018

El tancament dels grups de carbó i el desplegament de renovables, els factors clau

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaLes Illes Balears continuen treballant i avançant per reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle. La Conselleria de Transició Energètica ha informat que des del 2018 s'han reduït un 40% les emissions de CO₂ per kWh d'electricitat generat a l'Arxipèlag. A més, han apuntat que la contaminació de la generació d'electricitat s'ha reduït un 50% en setze anys i s'ha accelerat gràcies al tancament dels grups de carbó i al desplegament de renovables.

Així, s'ha passat dels 0,7754 kg d'emissions de CO₂ per kWh el 2018 als 0,4569 kg CO₂/kWh el 2021, el nivell més baix registrat en tota la història de la Comunitat Autònoma. Fons del Govern informen que aquest descens de les emissions causades per la generació de l'electricitat és a causa del tancament dels grups de carbó i al desplegament de renovables que s'està fent a les Illes Balears en els darrers anys.

La caiguda de les emissions registrada els darrers anys

En aquest sentit, el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha destacat que aquestes xifres demostren que "ara respiram un aire millor a les Illes Balears que fa més d'una dècada, però encara queda molt camí per fer". "Hem de continuar impulsant la penetració de renovables i continuar amb el procés de descarbonització impulsat per aquest govern de coalició", ha sentenciat.

Per altra banda, el director general d'Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha destacat que aquesta reducció només es pot donar amb tres elements fonamentals que s'han de continuar desenvolupant en els propers anys: la reducció del consum energètic; el desplegament massiu de renovables; i anar reduint i tancant les centrals tèrmiques més contaminants.

stats