Festes
Societat 14/01/2023

Emergències recomana adoptar mesures de seguretat davant els foguerons i els correfocs

El Govern demana precaució en les celebracions de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià

ARA Balears
1 min
Salut espera que la població eviti els foguerons de Sant Sebastià i Sant Antoni

PalmaEmergències 112 ha recomanat adoptar mesures bàsiques de seguretat davant els foguerons i correfocs dels pròxims dies. Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat en una nota de premsa, un any més, es demana precaució a tots els que gaudiran de les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià.

Amb l'objectiu de garantir la seguretat de la població, la Direcció General d'Emergències ha publicat algunes recomanacions. En concret, ha demanat als participants que no encenguin la foguera amb benzina, sinó que utilitzin gasoil o pastilles de serradures i parafina d'encesa ràpida. A més, ha suggerit no tirar al foc plàstic ni restes de menjar, ja que produeixen una gran quantitat de fum. També, en cas de sofrir cremades, ha recomanat posar-se tot d'una aigua freda a la cremada. Si és una cremada extensa, cal acudir al punt sanitari més pròxim.

Mesures de seguretat per als correfocs

Respecte dels correfocs, Emergències ha recomanat vestir-se amb roba de cotó; calçons i màniga llargs; calçat adequat, gorra o mocador al cap; taps a les orelles i ulleres que protegeixin els ulls. Per altra banda, ha recalcat que és important adoptar una actitud correcta amb els dimonis i no posar obstacles quan passin.

Finalment, es recorda que si, per qualsevol motiu, s'incendia la roba d'un assistent, aquest no ha de córrer, sinó tirar-se a terra i rodar per apagar les flames.

stats