Societat 12/01/2021

El Pi canvia d'opinió i donarà suport a la comissió política per l'escàndol de l'IMAS

"Demanarem a qui hàgim de demanar i arribarem a qui hàgim d'arribar", ha assegurat el conseller del partit, Antoni Amengual

A. T.
1 min
MÉS i Podem preparen una contraoferta d’organigrama
 Al Consell de Mallorca

PalmaEl conseller d'El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Amengual, ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa telemàtica que el seu partit ha canviat de parer sobre la comissió política que va proposar el Pacte al Consell de Mallorca per investigar l'escàndol de l'IMAS (Institut Mallorquí d'Afers Socials). Tot i que El Pi –juntament amb el Partit Popular, Ciutadans i Vox– va anunciar fa poc més d'un mes que no en formaria part, avui ha informat que sí que ho farà perquè es tracta d'una "comissió d'investigació encoberta", que és la que l'oposició reclamava fins ara.

"Cladera i companyia s'han inventat una comissió d'investigació encoberta que es farà a la seu de l'IMAS", ha declarat Amengual, qui defensa que és la seva "obligació" assistir-hi, "encara que sigui política". "El govern del Consell ha hagut de rectificar i no en volem quedar fora", ha afirmat el membre d'El Pi. "Es podrà demanar que hi participi gent, que hi vagin polítics a respondre preguntes i els expedients i documents", ha afegit. "Demanarem a qui hàgim de demanar i arribarem a qui hàgim d'arribar", ha promès Amengual.

Segons Amengual, aquest canvi d'opinió no té res a veure amb "un canvi d'intenció", sinó amb el fet que volen "fer una oposició en positiu". "Des del principi hem dit que volíem una comissió d'investigació. Això ho feim perquè no volem que es torni a fer mai més", ha assenyalat. El conseller ha defensat que "tots els membres de la comissió –que es constituirà aquest dimecres– tenen veu i vot i que hi pot haver vots particulars".

stats