Societat 30/01/2019

Eivissa tindrà un Centre de Recuperació i Interpretació de la Fauna Silvestre

El Consell d'Eivissa donarà al Cofib una parcel·la amb antigues edificacions militars que sumen 22.280 metres quadrats

Ara Balears
2 min
Eivissa comptarà amb el primer Centre de Recuperació i Interpretació de la Fauna Silvestre de l'illa

PalmaEivissa tindrà un Centre de Recuperació i Interpretació de la Fauna Silvestre que s'ubicarà al parc de serveis insulars de la Coma, segons ha informat el consell eivissenc en un comunicat. El conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, i la vicepresidenta segona, Marta Díaz, han presentat aquest dimarts el projecte, que cerca dotar l'illa amb un centre d'acollida i recuperació de fauna silvestre i exòtica, amb la intenció d'afavorir la recuperació i la rehabilitació d'exemplars. Es vol, així, evitar el desplaçament d'animals entre illes.

El Consell d'Eivissa donarà al Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (Cofib) una parcel·la amb antigues edificacions militars de 22.280 metres quadrats dins una Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI). La cessió serà per un període de 20 anys.

El pressupost inicial per a la remodelació de l'espai s'eleva a 126.000 euros. Es preveu rehabilitar un aljub per reutilitzar l'aigua pluvial, establir un sistema d'energies renovables i minimitzar l'impacte de les obres en el paisatge.

Eivissa comptarà amb el primer Centre de Recuperació i Interpretació de la Fauna Silvestre de l'illa

Al recinte també s'hi faran activitats d'educació ambiental i interpretació de la fauna autòctona amb la idea de poder rebre visites de centres escolars i entitats interessades.

A les Pitiüses s'atenen anualment 500 exemplars de fauna silvestre i exòtica. A més, es fan feines per controlar la població de serps, segons dades de la institució insular. D'aquesta manera, l'entitat gestionaria el primer centre d'Eivissa i Formentera, ja que fins ara només ho fa a Mallorca i Menorca.

Per la seva banda, Vidal ha destacat que durant les tres campanyes que s'han duit a terme des del 2016, han estat capturades 3.709 serps, segons les darreres dades. Aquesta espècie animal és la que està fent més mal a la biodiversitat de les illes d’Eivissa i Formentera

stats