Societat 25/01/2023

Educació readmet dos assessors d'anglès del programa British de Menorca

La Conselleria es va emparar en la nova llei d'estabilització per justificar que el vincle laboral era il·legal

Iván Martín
1 min
L'IES Cap de Llevant és un dels centres afectats.

MAÓEl Govern balear ha anunciat aquest dimecres la readmissió de dos assessors lingüístics d'anglès del programa British als seus llocs de feina després de la decisió del jutjat Social número 1 de Ciutadella.

En concret, els docents tornaran a treballar en el CEIP Sa Graduada i a l'IES Cap de Llevant, a més de rebre les remuneracions corresponents amb caràcter retroactiu, des de l'1 de setembre de 2022. La sentència estima favorablement les demandes d'acomiadament improcedent presentades per Comissions Obreres en representació dels dos assessors lingüístics.

Els professors treballaven en els centres educatius des de fa més de vint anys dins del programa del Ministeri d'Educació i el British Council. Varen ser acomiadats sense previ avís i fins al curs passat eren considerats personal laboral, és a dir el seu contracte es renovava anualment. La Conselleria es va emparar en la nova llei d'estabilització per a justificar que el vincle laboral era il·legal.

D'altra banda, els docents interins especialistes d'anglès contractats per la Conselleria d'Educació continuaran fins a final de curs.

stats