Societat 26/01/2023

Educació i l'exèrcit commemoraran a les escoles "quatre segles de gestes" militars

Convoquen un concurs de "creació artística i literària" sobre el període comprès entre la conquesta d'Amèrica i la pèrdua de les darreres colònies d'ultramar

ARA Balears
1 min
El conseller d'Educació, Martí March

PalmaLa Conselleria d'Educació i Formació Professional, a través de la Direcció General de Primera Infància i Comunitat Educativa, va fer pública aquest dimecres la celebració de la 59a edició dels Premis Exèrcit, "la iniciativa cultural més ambiciosa de l'Exèrcit de Terra". Els guardons cerquen propiciar "la creació artística i literària", a més del "coneixement i divulgació de la cultura de Defensa", a través dels centres educatius illencs.

La imatge de la 59a edició dels Premis Exèrcit

En aquesta ocasió, la temàtica gira al voltant de "quatre segles de gestes" militars, i "la presència d'Espanya en el continent americà i en el Pacífic". Així, tracta el període comprès entre el 1492, any de la conquesta d'Amèrica, i el 1898, quan es van perdre Cuba i les Filipines, les darreres colònies d'ultramar.

La col·laboració amb els centres educatius s'emmarca sobretot amb els dibuixos que es presentin en el concurs, ja que els premis també valoren miniatures i fotografies, entre altres modalitats. Les bases del concurs estableixen que s'hi poden presentar alumnes de Primària, Secundària i de Batxillerat o Formació Professional.

Les reaccions no s'han fet esperar, i el diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas Collet ha registrat una pregunta parlamentària, amb sol·licitud de resposta escrita. "Resulta incomprensible que la Conselleria, que actua per difondre els valors de la pau, la convivència i la no-violència, col·labori amb l'exèrcit i, a més, ho faci amb la temàtica d'enguany", explica el diputat. Mas exigeix aclarir si Educació hauria de promoure aquests premis entre els centres educatius.

stats