Societat 30/04/2018

Educació destina 300.000 euros a ajudes per a APIMA i FAPA de les Balears

Està previst que el mes d’octubre es publiquin les llistes definitives de les ajudes adjudicades i que el pagament es faci el novembre

M.cifre
2 min
Educació destina 300.000 euros a ajudes per a APIMA i FAPA de les Balears

PalmaEducació publica la nova convocatòria d’ajudes per a APIMA i FAPA de les Illes Balears, a les quals destina un total de 300.000 euros per tal de reforçar el sosteniment econòmic de les associacions, les federacions i les confederacions de pares i mares.

La Conselleria d’Educació i Universitat, per mitjà de la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa, ha publicat al BOIB (28-04-2018), la nova convocatòria d’ajudes destinades a les associacions de pares i mares d’alumnes (APIMA) i a les federacions d’associacions de pares i mares d’alumnes (FAPA) per un total de 300.000 euros. L'objectiu principal és fomentar la participació de tota la comunitat educativa.

Dels 300.000 euros, 230.000 es destinen a totes les APIMA i els 70.000 restants a les FAPA. Entre les activitats que es poden finançar amb aquests ajuts hi ha des d’accions de formació a despeses d’assegurances o de lloguer dels locals de les associacions, realitzades de l’1 de setembre de 2017 al 31 d’agost de 2018. D'aquesta manera, es cobreix tot el curs escolar.

Les AMIPA podran obtenir un màxim de 800 euros per entitat segons el número de sol·licituds presentades. "Per tal de donar sortida a totes les sol·licituds es repartiran les ajudes de manera proporcional entre les associacions que hagin presentat activitats correctament justificades", ha explicat la Conselleria en un comunicat.

Pel que fa a les FAPA, cada entitat pot rebre un màxim de 2.000 euros en una primera fase. Tot i que, segons que explica la Conselleria, "es tindrà en compte la totalitat d’entitats presentades perquè totes rebin una partida proporcional".

Termini obert per sol·licitar les ajudes

El termini per presentar les sol·licituds per rebre els ajuts ja està obert. Totes les APIMA i les FAPA poden presentar-les fins al proper 18 de maig. La publicació dels llistats provisional de les sol·licituds admeses està prevista per al mes d’octubre i el pagament d’aquestes ajudes, per al mes de novembre.

El suport a les famílies mitjançant les AMIPA i FAPA

El curs 2016-2017 la Conselleria d'Educació i Universitat va recuperar aquestes ajudes destinades a reforçar el sosteniment econòmic de les associacions, les federacions i les confederacions que havien desaparegut l'any 2011. La primera partida pressupostària va ser de 70.000 euros i aquest curs, 2017-2018, s'ha incrementat el pressupost, que ha arribat als 300.000 euros.

En la mateixa línia, amb l'objectiu de fomentar el suport i la informació als familiars dels alumnes, s'han duit a terme altres actuacions com ara la creació de la Mesa de Mares i Pares, les recentment inaugurades reunions amb els representants de les AMIPA a totes les illes o la nova funcionalitat del GESTIB.

stats