Societat 12/01/2022

Educació crea una borsa exprés a Secundària davant l'increment de baixes per covid-19

El grup està format per 26 docents i també donarà servei als centres integrats de Formació Professional

ARA Balears
1 min
Una aula buida.

PalmaLa Conselleria d'Educació ha posat en marxa una borsa de substitucions exprés per covid-19 per a instituts i centres integrats d'FP. Segons ha informat en un comunicat, el grup estarà format per 26 docents i es crea per donar resposta a l'increment de baixes per l'alt nivell de contagis que hi ha a les Balears. Per illes, hi haurà dos professors destinats a Menorca, quatre a Eivissa i 10 a Mallorca.

Aquesta borsa s’afegeix a la que ja està en marxa a Primària, actualment amb 90 docents: 61 a Mallorca, 9 a Menorca, 18 a Eivissa i 2 a Formentera. El sistema de substitucions urgents permet atendre les baixes en un termini màxim de 48 hores i es complementa amb el sistema ordinari de substitucions. Pel que fa a l'ensenyament concertat, la Conselleria, la patronal i els sindicats han acordat "un sistema que faci més àgil les substitucions per covid-19", han indicat en el comunicat.

El conseller Martí March ja va avisar abans de Nadal que gener "seria un mes complicat" per la sisena onada. En aquest sentit, va afirmar dilluns que els centres s'han hagut de "reorganitzar" perquè, si hi ha manca de professors, "els alumnes tinguin les necessitats educatives cobertes". Cal recordar que el curs escolar es va reprendre dilluns després de les festes de Nadal amb devers 300 professors de baixa.

Informació "clara i unificada"

La FAPA Mallorca ha demanat a la Conselleria d'Educació que doni informació "clara i unificada" sobre els nous protocols covid-19 a les escoles. A més, ha demanat que es recuperin les PCR a l'inici de la quarantena o se subministrin tests d'antígens gratuïts a l'alumnat afectat.

stats