Societat 28/08/2020

Educació comprarà 4.000 ordinadors més per als alumnes que ho necessitin

La Conselleria ha presentat aquest divendres el Pla de digitalització per a aquest curs

Elena Navarro
2 min
Cada centre educatiu té el seu propi pla de digitalització.

PalmaLa Conselleria d'Educació té previst comprar 4.000 ordinadors més per als alumnes que els necessitin, que se sumen als 3.000 que van adquirir durant l'estat d'alarma. Els dispositius seran per als estudiants a partir de 4t de Primària, i l'objectiu és reduir l'escletxa digital i equipar tot l'alumnat amb vista al curs 2020-21, en què hi haurà classes semipresencials a partir de 2n d'ESO. Així ho ha explicat el conseller Martí March aquest divendres durant la presentació del Pla de digitalització per al curs 2020-21.

Els chromebooks i la connexió a internet s'han fet a través dels programes Educa en Digital de red.es del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital i el conveni Endesa Famílies per reduir la bretxa digital dels alumnes vulnerables. Dins aquest pla, hi ha previstes diverses accions, com ara la creació d'una plataforma de suport per a famílies i alumnat en línia per resoldre dubtes freqüents relacionats amb la competència digital i trobar recursos. També es preveu que s'habiliti una plataforma de suport per a centres, enfocada als coordinadors TIC i als docents, i un banc de recursos digitals de manera que hi hagi un lloc unificat on trobar tot el material.

A més, els centres educatius tindran una persona assessora de referència de l'Equip d’Impuls de la Competència Digital (IBSTEAM) a partir de l'1 de setembre. Aquest equip ha passat de tenir de tres a deu persones treballant-hi. Cal recordar que totes les escoles i instituts ja disposen del seu propi Pla de contingència. Amb tot, el conseller ha deixat clar que "la digitalització no és una alternativa a l'escola presencial, sinó un complement important amb vista a l'escola que ha de ser presencial".

Aules digitals a tots els centres

Tots els centres de les Balears ja tenen aules digitals, segons ha afirmat la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández. En total n'hi ha 4.523, 277 de les quals són de nova implantació per a aquest curs i han suposat una inversió de 540.000 euros. Una aula digital és un equipament tecnològic que permet projectar continguts educatius a gran format i amb interactivitat. Aquestes aules digitals actualment estan integrades per monitors interactius (de més de 65”) o per projectors interactius que permeten la projecció a 100”.

Actualment, 291 centres educatius públics i sis de concertats de les Balears tenen banda ampla ultraràpida de fins a 1Gb i cobertura Wi-Fi actualitzada a través del conveni entre el Govern, el Ministeri d’Educació i Red.es. En total el nombre d’alumnes que se’n beneficien és de 118.942. La inversió ha estat de 5.620.800 euros, 3,5 milions dels quals s’han aportat per part de l’Estat i 2 milions, per part del Govern de les Illes Balears.

stats