Limitació aèria
Societat 15/03/2024

Ecologistes exigeixen "posar fre" al creixement aeri a les Balears

La iniciativa s'emmarca en una campanya europea per demanar aturar el creixement descontrolat del trànsit aeri

ARA Balears
1 min
A l’aeroport de Palma s’estan executant ja les obres previstes a l’anterior DORA

PalmaLa Plataforma contra l'Ampliació de l'Aeroport de Palma ha exigit aquest divendres, en el marc de la campanya europea 'Prou creixement als aeroports', limitar la implementació de noves rutes aèries a les Balears i posar fre al creixement descontrolat del trànsit aeri a les Illes, davant "l'impacte perjudicial" que té per a la salut de les persones i per al territori.

El portaveu de Fridays for Future, Pere Joan Femenia, ha assegurat aquest divendres en roda de premsa que l'augment de l'arribada de turistes a les Balears després de la pandèmia "agreuja problemes de la massificació turística" i provoca l'entrada a un sector immobiliari d'alt poder adquisitiu que contribueix a la crisi de l'habitatge.

En aquest sentit, ha apuntat que "hi ha més interessos econòmics que socials en les reformes de les instal·lacions duites a terme per Aena, amb les quals pretenen superar el nombre de turistes en lloc de mantenir el volum de passatgers de l'any 2019". A més, ha destacat que a les Balears ha augmentat també la recepció de jets privats, fet que augmenta "l'elitisme" del turisme.

Per la seva banda, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha comentat la necessitat de fer un estudi de càrrega i decreixement a les Illes a causa de "l'impacte que hi ha en el medi ambient i en la salut de la població". Així mateix, ha apuntat que les institucions "han mentit" en negar que no s'ampliaria la capacitat d'entrada dels passatgers a l'aeroport de Palma. També ha lamentat que les administracions públiques inverteixin en promoció turística a les fires internacionals per atreure més visitants.

stats