Societat 12/06/2021

Una dotzena de voluntaris de la Creu Roja netegen les platges de Cabrera

En concret, s'ha treballat en tres punts de la costa

Ara Balears
1 min
Voluntaris netejant la costa de Cabrera.

PalmaUna dotzena de voluntaris de la Creu Roja han participat en una recollida de fems marins a la costa del Parc Nacional de Cabrera. En concret, s'han netejat les platges Palagreres, Ensiola i es Burrí, informa el Govern en una nota.

L'acció s'emmarca en el projecte europeu Plastic Busters MPA. Per a la recollida de dades i caracterització dels residus arreplegats, s'aplicarà la metodologia i els protocols establerts en aquest projecte, per tal d'identificar i mesurar la tipologia de residus que apareixen a les platges del Parc Nacional de Cabrera. També s'estudiaran mesures per reduir i eliminar l'afecció pels plàstics als ecosistemes marins.

El Parc Nacional és un dels dotze espais pilot on es desenvolupen o es desenvoluparan projectes de prevenció i mitigació de fems marins. "La iniciativa pretén aglutinar diferents projectes i iniciatives cap a un mateix fi, que és la conservació dels nostres hàbitats naturals, la participació ciutadana i l'aprenentatge compartit", ha dit la directora del Parc Nacional de Cabrera, Maria Francesca López.

stats